Kars’ta 10 Yükümlüye Forklift Operatörlüğü Eğitimi Verilecek

Bağlantı kopyalandı!
Kars’ta 10 Yükümlüye Forklift Operatörlüğü Eğitimi Verilecek

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, Kars’ta 10 Yükümlüye Forklift Operatörlüğü Eğitimi Verilecek
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Bir Meslek Bir Umut” projesinin.

Kars’ta 10 Yükümlüye Forklift Operatörlüğü Eğitimi Verilecek
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Katkı Planı kapsamında desteklenen “Bir Meslek Bir Umut” projesinin antlaşmasi, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet İpsuz arasında imzalandı.

Proje kapsamında, Kars Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki 10 yükümlüye forklift operatörlüğü eğitimi ve sertifikasyonu sağlanacak. Eğitimler sayesinde yükümlülerin mesleki beceri kazanarak istihdam edilebilirliklerinin artırılması stratejilanıyor.

Öne Çıkan Noktalar

İstihdam ve Sosyal Entegrasyon Amaçi
Forklift operatörlüğü sertifikası alacak yükümlülerin nitelikli işgücü olarak araştırma hayatına katılmaları ve sosyal uyum aşamalerinin hızlandırılması amaçlanıyor. Bu sayede bölgedeki işverenlerin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına da katkı sağlanacak.

Sonraki Adımlar

Kars’ta Mesleki Eğitim Kapsamı
Kars’ta son yıllarda denetimli serbestlik kapsamındaki bireylere yönelik mesleki eğitim stratejilarında artış gözlemleniyor. Bu planlar, yükümlülerin kamuoyua yeniden kazandırılması ve meslek edinmelerini amaçliyor.

Son Durum ve Beklentiler

Forklift Operatörlüğünün İstihdamdaki Yeri
Lojistik ve depoculuk alanünün gelişimiyle birlikte nitelikli forklift operatörü ihtiyacı artış gösteriyor. Sertifikalı operatörlerin istihdam edilebilirliği yükselen oluyor.

Editör Yorumu
Bu proje, Kars’ta hem sosyal rehabilitasyon hem de istihdam yaklaşımlarının kesişiminde belirleyici bir adımı temsil ediyor. Yükümlülerin mesleki beceri kazanarak kamuoyua kazandırılması, bölgenin insan kaynağı potansiyelini güçlendirecek bir yaklaşım. Somut beceri gerektiren alanlarda verilecek eğitimlerin, katılımcıların iş bulma şansını artırması bekleniyor.

Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.

Benzer Haberler
AFAD Açıkladı: Türkiye Genelinde 11 Günde 110 Heyelan Meydana Geldi
AFAD Açıkladı: Türkiye Genelinde 11 Günde 110 Heyelan Meydana Geldi
Denizli’de Feci Otobüs Kazası: 8 Can Kaybı, 33 Yaralı
Denizli’de Feci Otobüs Kazası: 8 Can Kaybı, 33 Yaralı
Dijital Yayıncılıkta Röportajların ve Özgün İçeriğin Gücü
Dijital Yayıncılıkta Röportajların ve Özgün İçeriğin Gücü
Burdur’da Feci Zincirleme Kaza: 4 Ölü, 11 Yaralı
Burdur’da Feci Zincirleme Kaza: 4 Ölü, 11 Yaralı
Edirne’de Kahreden Olay: Tunca Nehri’nde İki Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Edirne’de Kahreden Olay: Tunca Nehri’nde İki Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Afyonkarahisar’da Acı Gün: 30 Mayıs 2026 Vefat Edenler
Afyonkarahisar’da Acı Gün: 30 Mayıs 2026 Vefat Edenler
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim