4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü: Hareket etmek için spor salonuna gitmek şart değil Günlük hayatın yoğunluğu içinde düzenli egzersize zaman ayırmak her zaman mümkün olmayabiliyor. Ancak hareket etmek için mutlaka uzun süreli spor programlarına ihtiyaç olmadığını belirten Erdem Hastanesi Çakmak şubesi Başhekimi Uzm. Dr. Serdar Yaşar, 4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında gün içinde atılan küçük adımların ve hareket alışkanlıklarının da fiziksel aktivitenin artırılmasına katkı sağlayabileceğine dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yetişkinlerin haftada 150-300 dakika orta yoğunlukta fiziksel aktivite yapmasını öneriyor. Ancak bu hedefe ulaşamayan kişiler için de “hiç hareket etmemektense bir miktar hareket etmenin” sağlık açısından faydalı olduğu vurgulanıyor. Fiziksel aktivitenin yürüyüş, bisiklete binme, ulaşım sırasında hareket etme ve günlük işler gibi farklı yollarla da yapılabileceği belirtiliyor. 4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Erdem Hastanesi Çakmak Şubesi Başhekimi Uzm. Dr. Serdar Yaşar, günlük hareketi artırmak isteyenler için şu noktalara değindi; “Bugün spor yapamadım” demek, hiç hareket etmemek anlamına gelmemeli. Kısa yürüyüşler, merdiven kullanmak veya gün içinde daha fazla ayağa kalkmak hareket miktarını artırabilir. Yürüyüşü günlük rutinin bir parçası haline getirmek önemli. İşe veya alışverişe giderken yolun bir bölümünü yürümek, kısa mesafelerde araç yerine yürümeyi tercih etmek gibi küçük değişiklikler sürdürülebilir bir başlangıç sağlayabilir. Hedefi bir anda yükseltmek yerine kademeli artırmak daha uygulanabilir olabilir. Dünya Sağlık Örgütü de fiziksel aktiviteye küçük miktarlarla başlanmasını ve zaman içinde sıklık, süre ve yoğunluğun artırılmasını öneriyor. Adım sayısına tek başına odaklanmak yerine genel hareketliliğe bakılmalı. Sağlıklı yaşam için herkes açısından geçerli tek bir günlük adım sayısı hedefinden ziyade düzenli fiziksel aktivite ve daha az hareketsiz zaman önem taşıyor. Hareketin faydası yalnızca kilo kontrolüyle sınırlı değil. Düzenli fiziksel aktivite kalp-damar sağlığını desteklerken, tip 2 diyabet riskinin azaltılmasına, uyku kalitesinin iyileşmesine ve ruhsal iyilik halinin desteklenmesine de katkı sağlayabiliyor. Başhekim Uzm. Dr. Serdar Yaşar “Hareketsizliği azaltmak için hayatımıza büyük değişiklikler eklemek her zaman gerekmiyor. Gün içinde daha fazla yürümek, kısa mesafelerde hareket etmeyi tercih etmek ve uzun süre oturulan zamanları bölmek iyi bir başlangıç olabilir. Önemli olan hareketi yalnızca yapılması gereken bir egzersiz olarak değil, günlük yaşamın doğal bir parçası haline getirebilmek” dedi.
--:--:--
Afyon Haber

Afyon pazar yerlerine yeni düzenleme – Afyon Haber

Bağlantı kopyalandı!
Afyon pazar yerlerine yeni düzenleme – Afyon Haber

[ad_1]

Afyon pazar yerlerine yapılan düzenleme gereği Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısının ardından hafta sonları açıklanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte Afyonkarahisar’da kurulan semt pazarlarına yeni düzenleme geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında hizmet verecek semt pazarlar bundan böyle; 
 
AFYON SEMT PAZAR YERLERİ 
Pazartesi: Ataköy ve Çavuşbaş Semt Pazarı

Salı: Uydukent ve Sahipata Semt Pazarı
Çarşamba: Katkı Kapalı Semt Pazarı, Mareşal Semt Pazarı ve Fuar Alanı Semt Pazarı
Perşembe: Harbiş ve Karşıyaka Semt Pazarı
Cuma: Fatih ve Mecidiye Semt Pazarı açık olacak.
 

[ad_2]

Afyon Kent Haber

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Milli takım oyuncularımıza Bodrum’da lüks villa
Milli takım oyuncularımıza Bodrum’da lüks villa
ÇALIŞANLARIN %47’Sİ OFİSTE IŞIK YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE YORGUN HİSSEDİYOR
ÇALIŞANLARIN %47’Sİ OFİSTE IŞIK YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE YORGUN HİSSEDİYOR
SOSYAL MEDYA HEM BAĞIMLILIK OLUŞTURUYOR HEM DİĞER BAĞIMLILIKLARA ZEMİN HAZIRLIYOR”
SOSYAL MEDYA HEM BAĞIMLILIK OLUŞTURUYOR HEM DİĞER BAĞIMLILIKLARA ZEMİN HAZIRLIYOR”
Koda Emirdağ Öğretmen Topluluğu’nda ‘Yaratıcı Drama’ eğitimi gerçekleştirildi.
Koda Emirdağ Öğretmen Topluluğu’nda ‘Yaratıcı Drama’ eğitimi gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Satranç Turnuvası Sona Erdi
Afyonkarahisar’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Satranç Turnuvası Sona Erdi
Yeşilay Türkiye genelinde birinci sıraya yerleşirken, yürütülen faaliyetlerle de Türkiye üçüncüsü oldu.
Yeşilay Türkiye genelinde birinci sıraya yerleşirken, yürütülen faaliyetlerle de Türkiye üçüncüsü oldu.
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim
sohbet