Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Afyonkarahisar'da Tüm Okullarda Eş Zamanlı Afet Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Afetlere Hazırlık İçin Önemli Tatbikat Afyonkarahisar’da, 13 Ekim Dünya Afet

    Afetlere Hazırlık İçin Önemli Tatbikat

    Afyonkarahisar’da, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında il genelindeki tüm okullarda eş zamanlı bir afet tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ekim ayını “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” olarak ilan etmesi çerçevesinde gerçekleştirildi.

    Tatbikatın Koordinasyonu ve Amacı

    Etkinlik, Milli Eğitim Bakanlığı Afet ve Acil Durum (MEB AKUB), Sivil Savunma ve İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) birimlerinin koordinasyonunda hayata geçirildi. Tatbikatın temel amacı, öğrencilere olası bir afet anında doğru davranış şekillerini uygulamalı olarak öğretmek ve afetlere karşı hazırlıklı olma bilincini aşılamaktı.

    Tatbikat Süreci Nasıl İşledi?

    Tatbikat öncesinde öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in konuya ilişkin mesajını dinledi. Alarmların çalmasıyla birlikte başlayan tatbikatta, öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde şu adımları takip etti:

      • ÇÖK
      • KAPAN-TUTUN
      • pozisyonunu aldılar.

      • Güvenli bir şekilde sınıflarını tahliye ettiler.
      • Okul bahçelerinde belirlenen toplanma alanlarına ulaştılar.

    Ailelere Yönelik Hazırlık Mesajı

    Tatbikatın tamamlanmasının ardından okul idarecileri, öğrencilere aileleriyle birlikte ev ortamında yapmaları gereken afet hazırlık çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bu telkinlerle, afet bilincinin sadece okulda değil, her yerde ve her zaman gerekli olduğu vurgulandı ve “Her yerde, her zaman afetlere hazırız” mesajı verildi.