Afyonkarahisar’da, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında il genelindeki tüm okullarda eş zamanlı bir afet tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ekim ayını “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” olarak ilan etmesi çerçevesinde gerçekleştirildi.
Etkinlik, Milli Eğitim Bakanlığı Afet ve Acil Durum (MEB AKUB), Sivil Savunma ve İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) birimlerinin koordinasyonunda hayata geçirildi. Tatbikatın temel amacı, öğrencilere olası bir afet anında doğru davranış şekillerini uygulamalı olarak öğretmek ve afetlere karşı hazırlıklı olma bilincini aşılamaktı.
Tatbikat öncesinde öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in konuya ilişkin mesajını dinledi. Alarmların çalmasıyla birlikte başlayan tatbikatta, öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde şu adımları takip etti:
Tatbikatın tamamlanmasının ardından okul idarecileri, öğrencilere aileleriyle birlikte ev ortamında yapmaları gereken afet hazırlık çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bu telkinlerle, afet bilincinin sadece okulda değil, her yerde ve her zaman gerekli olduğu vurgulandı ve “Her yerde, her zaman afetlere hazırız” mesajı verildi.
Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.