Afyonkarahisar 16°C Parçalı Bulutlu
USD 49,59 ▲ +0,06%
EUR 55,74 ▲ +0,00%
ALTIN 6.579 ▲ +0,09%
BIST 100 11.798 ▲ +3,22%

Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. SON DAKİKA: Akdeniz’de Korkutan Deprem! Muğla Açıklarında Meydana Gelen Sarsıntı İlk Verileri Paylaşıldı
Genel

SON DAKİKA: Akdeniz’de Korkutan Deprem! Muğla Açıklarında Meydana Gelen Sarsıntı İlk Verileri Paylaşıldı

Akdeniz'de sabah saatlerinde meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki sarsıntı, Muğla ve çevre bölgelerde kısa süreli paniğe neden oldu. AFAD tarafından paylaşılan verilere göre depremin derinliği 13.6 kilometre olarak ölçülürken, bölgedeki saha tarama çalışmaları hızla başlatıldı.

YAYINLANMA
Bizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.

Akdeniz’de bugün sabah saatlerinde meydana gelen deprem, bölge halkını tedirgin etti. AFAD tarafından paylaşılan resmi verilere göre, yerin 13.6 kilometre derinliğinde gerçekleşen 3.8 büyüklüğündeki sarsıntı, saat 08.59 sularında kaydedildi. Merkez üssü Akdeniz olarak belirlenen deprem, Muğla kıyılarında da hissedildi.

Bölgeden İlk Gelen Haberler

Depremin yaşanmasının hemen ardından AFAD ve ilgili kurumlar, bölgedeki olası olumsuzluklara karşı saha tarama çalışmalarını başlattı. Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmezken, yetkililer vatandaşları resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları takip etmeleri konusunda uyardı. Sarsıntının ardından bölgede herhangi bir artçı şok yaşanmadığı bilgisi paylaşıldı.

Deprem Anında Ne Yapılmalı?

Uzmanlar, Akdeniz ve Ege hattındaki sismik hareketliliğin normal olduğunu belirterek, vatandaşların panik yapmaması gerektiğini vurguluyor. Deprem anında ‘Çök-Kapan-Tutun’ kuralının hayati önem taşıdığı hatırlatılırken, binaların sağlamlığı ve afet çantalarının hazır bulundurulması gerektiği bir kez daha önemle vurgulandı.

Sıkça Sorulan Sorular

Deprem nerede oldu? Deprem, Akdeniz açıklarında, Muğla ilimize yakın bir noktada meydana geldi.
Depremin büyüklüğü kaç? AFAD verilerine göre depremin büyüklüğü 3.8 ML olarak ölçüldü.
Can veya mal kaybı var mı? Şu ana kadar yapılan ilk incelemelerde herhangi bir olumsuz durum rapor edilmedi.
Deprem ne kadar derinde gerçekleşti? Sarsıntı, yerin 13.6 kilometre derinliğinde meydana geldi.

BÜYÜKLÜK

3.8 (ML)
Hissedilen Şiddet Seviyesi
MERKEZ ÜSSÜ

Akdeniz
Enlem: 33.7828 / Boylam: 25.7252
ODAK DERİNLİĞİ

13.6 km
Yüzeye Yakın Sığ Sarsıntı
DEPREM SAATİ

08:59
Tarih: 2026-11-02

Akdeniz Depremi AFAD ve Kandilli Resmi Ölçüm Parametreleri

Parametre Ölçüm Değeri Açıklama / Kaynak
Büyüklük (Magnitude) 3.8 ML AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı)
Merkez Üssü (Epicenter) Akdeniz Türkiye
Derinlik 13.6 km Yerkabuğu Odak Noktası
Koordinatlar 33.7828° N, 25.7252° E Enlem & Boylam
Oluş Zamanı 08:59 – 2026-11-02 TSİ (Türkiye Saati İle)
Haber Tepkileri 0 Tepki
sohbet