Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Başkan Bozkurt Seydi Sultan Türbesinin Restorasyonunu Başlattı.

    [ad_1] 
 07 Mayıs 2020
 Şuhut Belediyesi
 Şuhut Belediye Başkanı

    [ad_1]


    07 Mayıs 2020
    Şuhut Belediyesi

    Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt 5 yılda 55 Proje diyerek açıkladığı yeni dönem projelerini bir bir hayat geçirmeye devam ediyor.
    Altıgöz mahallesi sınırları içerisinde bulunan Seydi Sultan Türbesinin Restorasyonunu başlatan Başkan Bozkurt Türbede incelemeler yapıp açıklamalarda bulundu.Başkan Bozkurt yaptığı açıklamada ”Seydi Sultan Türbesinin olduğu mekandayız.Bu mekanın en önemli özelliği zamanın en önemli Evliya sınıfından olan Seydi Sultan Hazretleri ve onun tesisatında yetişmiş talebeler bu türbede menfur bulunmaktadır.Seydi Sultan Türbesi Şuhut’un tarihinde çok önemli yeri var.Bu Güne kadar çok detaylı tadilat yapılmamış.Çok değerli araştırmacımız Tarık Özaşkın hocamızın teklifleriyle tavsiyeleriyle ve burasının geçmişini bilen vatandaşlarımızın ,abilerimizin de tavsiyeleriyle Şuhut Belediyesi olarak Seydi Sultan Türbemizin tadilatı ve restorasyonuna başladık.İnşaAllah tarihte çok büyük öneme sahip bu türbemizin yeniden eski canlı günlerini bulması için gerekli çalışmaları yapıyoruz.Çalışmalar yapılırken tarihi orjinalitesini bozmamak adına çok köklü değişiklikler yapmadan hem mevcut binasını hemde mezarlığın etrafının duvarlarını aslına uygun şekilde yapmaya devam ediyoruz.Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Sağlıkla kalın”dedi.

    İncelemeleri hassasiyetle takip eden Başkan Bozkurt mezarlık alanda da incelemeler yaptı.Çalışan ekibe teşekkür eden Başkan Bozkurt türbeden ayrıldı.

    [ad_2]

    Şuhut Belediyesi