--:--:--
Yaşam

Bakan Göktaş Açıkladı: Çocuk Dostu Kitap Sayısında Büyük Artış!

Bağlantı kopyalandı!
Bakan Göktaş Açıkladı: Çocuk Dostu Kitap Sayısında Büyük Artış!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların gelişimini desteklemek amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, çocukların üstün yararı ilkesini her zaman ön planda tuttuklarını belirterek, koruyucu ve önleyici hizmetleri kararlılıkla sürdürdüklerini vurguladı. Bu doğrultuda, basılı eserlerin titizlikle incelendiğini ve çocukların gelişimine katkı sağlayacak güvenli kaynakların belirlendiğini ifade etti.

Dijital Tehlikelere Karşı DUY Projesi Devrede

Çocukları dijital dünyada karşı karşıya kalabilecekleri siber zorbalık, müstehcenlik, zararlı yazılımlar ve kimlik hırsızlığı gibi tehditlerden korumak için etkin adımlar atılıyor. Bakanlık bünyesinde hayata geçirilen ‘Çocuk İçin Dost Uygulamalar’ (DUY) projesi sayesinde, çocukların yaş düzeylerine uygun olmayan içeriklere anında müdahale ediliyor. Tespit edilen riskli durumlarda, ilgili il müdürlükleri aracılığıyla çocuklara ve ailelerine doğrudan destek sağlanıyor.

Bakan Göktaş, DUY web sitesi ve ihbar hattı üzerinden yürütülen çalışmaların kapsamına değinerek, bugüne kadar dijital mecralarda çocukları olumsuz etkileyebilecek 3 bin 100 zararlı içerik hakkında işlem yapıldığını açıkladı. Bu sayede çocukların güvenli bir dijital çevrede büyümesi hedefleniyor.

Önerilen Çocuk Dostu Kitap Sayısı 2 Bin 354 Oldu

Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sunacak basılı eserlerin belirlenmesi amacıyla kurulan uzman komisyon, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ailelere rehberlik etmek ve çocukları doğru kitaplarla buluşturmak için hazırlanan Çocuk Dostu Kitap Listesi her geçen gün güncelleniyor. Bakan Göktaş, 2018 yılından bu yana yapılan titiz incelemeler neticesinde listeye eklenen yeni yayınlarla birlikte ‘çocuk dostu’ olarak önerilen kitap sayısının 2 bin 354’e ulaştığını müjdeledi.

Benzer Haberler

Tümü
Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı Doğal Yaşamıyla Dikkat Çekiyor
Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı Doğal Yaşamıyla Dikkat Çekiyor
Yurdunuseven, TBMM Yeni Yasama Yılı Açılışına Katıldı
Yurdunuseven, TBMM Yeni Yasama Yılı Açılışına Katıldı
21 EYLÜL DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ
21 EYLÜL DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ
Yeni eğitim döneminde başarı için ilk ders: Dengeli beslenme
Yeni eğitim döneminde başarı için ilk ders: Dengeli beslenme
AFAD İl Müdürü Altındal Açıkladı: Afetlere Müdahalenin Perde Arkası
AFAD İl Müdürü Altındal Açıkladı: Afetlere Müdahalenin Perde Arkası
Afyonkarahisar’da Yeni Sosyal Tesisler Hizmete Açıldı
Afyonkarahisar’da Yeni Sosyal Tesisler Hizmete Açıldı
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim
sohbet