Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ZEYBEK BAŞKAN´DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİ 1. YIL DÖNÜMÜ ANMA MESAJI

    ZEYBEK BAÞKAN’DAN 6 ÞUBAT DEPREMLERÝ 1. YIL DÖNÜMÜ ANMA MESAJI

    ZEYBEK BAÞKAN’DAN 6 ÞUBAT DEPREMLERÝ 1. YIL DÖNÜMÜ ANMA MESAJI

            Belediye Baþkanýmýz Mehmet Zeybek, asrýn felaketi 6 Þubat depremlerinin 1. yýl dönümü nedeniyle mesaj yayýmladý. Yayýmladýðý mesajda, Afyonkarahisar’ýn büyük bir dayanýþma örneði sergilediðine dikkat çekti. Zeybek Baþkan mesajýnda þu ifadelere yer verdi.

    “Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan baþta olmak üzere devletimizin tüm bakanlarý ve tüm kurumlarý, ilk andan itibaren teyakkuza geçti, depremzede kardeþlerimizin yanýnda oldu. Afyonkarahisar ve Afyonkarahisar Belediyesi olarak bizlerde depremden etkilenen vatandaþlarýmýzýn yaralarýný sarmak için harekete geçtik. Tüm þehir kenetlendik ve Belediyemiz imkânlarýný Hatay baþta olmak üzere depremden etkilenen illerimiz için seferber ettik. Tüm gücümüzle ve imkânýmýzla deprem bölgesinde kardeþlerimizin yanýnda olduk. Depremin açtýðý yarayý birlik ve beraberlik içerisinde sarmaya çalýþtýk.

    Devletimiz tarafýndan görevlendirildiðimiz sorumluluk sahamýz Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraþ’ta aþevlerinden arama kurtarmaya, mobil tuvalet, su temin ve kanalizasyon çalýþmalarý, insani yardým malzemelerine kadar her alanda hizmet vermeye gayret ettik. Fen Ýþleri, Ýtfaiye, Zabýta, Su ve Kanalizasyon Birimlerimizin tüm ekibi ve ekipmaný ile yaralarý sarmak için mücadele ettik. Konteyner kentlerin alt yapý çalýþmalarýný Afyonkarahisar Belediyesi olarak üstlenerek, geçici barýnma olanaklarýnýn ivedilik ile temin edilmesine destek çýktýk. Baþkan Yardýmcýlarýmýz ile birlikte Hatay’ý ziyaret ederek, kardeþlerimizle bir araya gelmeyi ihmal etmedik; Hatay ile Afyonkarahisar arasýnda gönül birliði köprüsü kurduk. Belediyemiz, tüm ekipleriyle, ekipmanlarýyla,  bütün araç ve gereçleriyle, iþ makineleriyle, personeliyle, idarecileriyle deprem bölgesinde gönüllü olarak yer aldý. Hatay Antakya’da oluþturduðumuz koordinasyon sayesinde ekiplerimiz gayretli çalýþmalarýyla gerek insani yardýmlarýn ulaþtýrýlmasýnda gerekse arama kurtarma faaliyetlerinde görev aldý. Ayrýca Afyonkarahisar Belediyesi olarak hemþehrilerimizin de seferberliðiyle toplanan insani yardýmlar Antakya, Türkoðlu, Islahiye ve Ýskenderun’da depremzede kardeþlerimize ulaþtýrýldý.

    Bir yýlý geride býraktýðýmýz þu süreçte enkazlarýn kaldýrýldýðý, depremden etkilenen þehirlerin yeniden inþa edildiði bir dönemdeyiz. Devletimiz ihya ve inþa çalýþmalarýný süratle tamamlamaktadýr. Asrýn felaketinde tüm milletimiz birlik ve beraberlik içinde yardýma koþarak örnek bir dayanýþma sergiledi. Afyonkarahisar’ýmýz da bu dayanýþmaya katký saðladý. Hemþehrilerimiz, kurumlarýmýz, iþ adamlarýmýz, büyüðünden küçüðüne her bir ferdimiz yardým toplama noktalarýmýza akýn etti. Binlerce insani yardým týrýný dualar ile deprem bölgesine uðurladýk. Bölgeye yapýlan yardýmlarýmýza destek olan tüm hemþerilerimize bir kez daha teþekkür ediyorum. 6 Þubat tarihli depremler neticesinde hayatýný kaybeden kardeþlerimizi bir kez daha rahmetle anýyor, Cenab-ý Allah’tan ülkemizi böylesine felaketlerden korumasýný niyaz ediyorum. Aziz milletimize tekraren geçmiþ olsun. Yüce Allah bizlere bir daha böyle acýlar yaþatmasýn.”