Süt fiyatları normal değil; bu sektördeki herkes kazanıyor ama bir tek üretici kazanamıyor. Geçimini büyük ölçüde süt üreticiliğinden sağlayan Çobanlar ilçesi vatandaşları süt fiyatlarından rahatsız. Çobanlar üreticisi, sütlerine ve emeklerine sahip çıkılmasını istiyor.
Diğer ilçe ve beldelere bakıldığında süt fiyatlarının oldukça düşük olduğu görülüyor. 12,5 TL olan sıcak sütün litre fiyatı, üreticileri zor durumda bırakıyor. Bütün maliyetlerin çiftçilerin üzerinde olduğu bu tabloda, 3.7–4.0 yağ oranındaki sütü 12,5 liraya satan üretici, markette 1.3 yağ oranındaki sütün 40 ile 65 lira arasında satıldığını görüyor.
Bence bu işte bir yanlışlık var.
Üreticinin sermayesi:Çiftlik, inek, sağımhane, tank, traktör, yem karma, yem, saman, veteriner, çoban, elektrik, su, 24 saat mesai.
Fabrikanın sermayesi:Süt arabası, fabrika, işçi, nakliye, paketleme. Sütü temiz olmak şartıyla alıyor, yoksa geri çeviriyor.
Bir an önce ilçedeki yetkililerin elini taşın altına koyması gerektiğini Cumhuriyet Halk Partisi olarak vurguluyoruz.
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim
https://afyonhaberim.com/
- Anasayfa
- »
- Afyon Haber
- »
- Süt para etmiyor, para kazanamıyoruz.
Süt para etmiyor, para kazanamıyoruz.

Haber Tepkileri
0 Tepki
Bu içerik 05.11.2026 19:58 tarihinde Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim adresinden yazdırılmıştır.
https://afyonhaberim.com/sut-para-etmiyor-para-kazanamiyoruz/