Afyon HaberBelediyeler

PİCKLEBALL TÜRKİYE TURNUVASI BAŞLADI

SPOR EHR AFYON’DA PCKLEBALL TÜRKYE TURNUVASI BALADI

        Spor ehri Afyonkarahisar’mz marka ehir haline getiren Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek’in öncülüünde Türkiye’de ilk kez ehrimizde düzenlenen Pickleball Türkiye Turnuvas Akarçay’da balad. 3 gün sürecek turnuva ardndan baarl sporcular ödüllendirilecek.

Sadece ehrimizde kortu Belediyemiz tarafndan yaplan sahalar 7’den 77’ye her yataki sporcuyu arlamaya devam ediyor. Bu kapsamda pickleball oynayan sporcular bu kez de Türkiye Turnuvasnda bulutu. Belediyemiz ve Uluslararas Pickleball Federasyonu ( IFP) Türkiye Temsilcilii tarafndan düzenlenen yarma gösteri maç ile balad. Takmlar, açl maçlarnda büyük mücadele sergiledi. Elenceli ve heyecanl anlarn yaand turnuva 7 Austos’ta final müsabakalar ve ödül töreni ile sona erecek.

Afyonkarahisar Zeybekleri halk oyunlar gösterisinin de yapld mücadelede sporculara destek vermek için Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, ei Sevim Zeybek ve Bakan Yardmcmz Murat Öner’de programa katlm salad.

PICKLEBALL TÜRKYE’DE LK KEZ AFYONKARAHSAR’DA

Türkiye’nin ilk ve tek Pickleball Spor Kulübü 2020 ylnda, bu sporun Türkiye ‘de ilk oynand yer yani Afyonkarahisar’da kuruldu. lklerin Belediye Bakan Mehmet Zeybek’in öncülüünde pckleball sporunun yaygnlamas ve sevdirilmesi amac ile de ilk pckleball sahas Akarçay’da Belediyemiz tarafndan hizmete sunulmutur. lk Türkiye Pickleball ampiyonas da Bakanmzn destekleri ve Uluslararas Pickleball Federasyonu ( IFP) Türkiye Temsilcisi Mustafa Türk’ün giriimleri ile ehrimizde yaplyor. Geleneksel hale getirilecek Türkiye Turnuvas ardndan bu alanda çeitli ampiyonalarn da yaplmas hedefleniyor.

SPORA VE SPORCUYA TAM DESTEK

Açl maçlar yaplmadan önce sporculara baarlar dileyen Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek spora ve sporcuya her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Zeybek Bakan; Türkiye’de ilk kez bu sporun Afyonkarahisar’da kortunu ve turnuvasn yapmaktan ötürü mutlu ve gururluyuz. Her zaman spora ve sporcuya olan desteimiz devam edecek. lk kez Türkiye’de Afyonkarahisar’da hayata geçen ve kortu bulunan pckleball sporunu ehrimizde yaygnlatracaz. Yediden yetmie herkesi sportif faaliyet sahalarmza salkl yaama ve spor yapmaya davet ediyorum. Tüm sporcularmza ve emei geçenlere teekkür ediyorum dedi.

Uluslararas Pickleball Federasyonu ( IFP) Türkiye Temsilcisi Mustafa Türk’te açklamasnda Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek’e desteklerinden dolay teekkür etti.

 

HABERN VDEOSU ÇN LNKE TIKLAYIN

https://wetransfer.com/downloads/96bcd7f8fb0621342a740f9046f97c9620220805190449/5c2944

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu