EkonomiTürkiye

Oto alım satım yetki belgesinin süresi uzatıldı mı

Oto alım satım yetki belgesinin süresi uzatıldı mı 31 Ağustos 2020’ye kadar yetki belgesi olmayan herkese 5 bin lira para cezası kesilecektir. Yine de araç satışı yapan galerilere de ek olarak yedi gün şartı getirildi. Galeride satışa sunumu yapılacak olan araçlar konusunda ekspertiz raporunun temin edilmesinde yedi gün süre koşulu uygulanacaktır. İşleminin alıcıdan kaynaklı bir durumda gerçekleşmemesi halinde; alıcı yetki belgesine sahip işletme tarafından ücretin ödenmesini isteyebilecektir. SC Belgelendirme kurumumuzdan gerekli görülen yetki belgelerinizi almak için başvuru yapabilir, sınavları geçerek, belgelerinizi alabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığına bağlı İl müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz. Bakanlığın yetki verdiği kurumumuz tarafından düzenlenen mesleki yeterlilik sınavında başarıya ulaşan adaylara iki hafta içerisinde teslim edilen geçerlilik belgesinin süreleri beş yıldır. Beş yılın dolmasına bir ay kala belgenin yenilenmesi için başvuru yapılması gerekmektedir.

Araç alım satım belgesi nereden alınır

Araç alım satım belgesi nereden alınır Yeni yönetmeliğe göre; oto alım satım belgesi almak için Ticaret İl Müdürlüğü tarafından verilecektir. Yeni yönetmeliğe göre yetki belgesi başvuruları, yeni belge alımı ve iptalinin yapılması ile ilgili müracaatlar, yetki belgesi verilmesinde aranan şartların taşındığını gösteren belgelerle birlikte Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.
Tekrardan Ticaret Bakanlığı tarafında yetkilendirilen üniversitelerden de yetki belgesi başvurusu yapılabilecektir. SC Belgelendirme kurumumuz adaylarımız için en kaliteli eğitimi vermektedir. Başvurular için mutlaka istenilen tüm şartların karşılanıyor olması gerekmektedir. Bu başvuruları yaptıktan sonra yapılacak olan mesleki yeterlilik sınavından başarılı olması takdirde kurumumuzdan belgelerini alabileceklerdir.

Oto alım satım yetki belgesi sınav soruları

Oto alım satım yetki belgesi sınav soruları Yeni düzenlemelerin sonucunda, MYK tarafından onay verilen kişinin, yetenek ve becerisini ortaya koyan motorlu kara taşıtları alım satım danışmasını (seviye dört) ve motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu (seviye beş) gibi ulusal yeterliliklerine dayalı belgenin alınması şartı getirilmiştir. Başvurular için istenilen bazı evraklar vardır. Bunlar:

  • TC kimlik numaralı kimlik belgelerinin fotokopisi
  • Bir adet vesikalık fotoğraf
  • Banka dekontu
  • Islak imzalı başvuru formu
  • İmzalanmış kullanım sözleşmesi gibi belgelerdir.

Yeni yönetmeliğe göre; karar kapsamında Bakanlık, yetki belgesi verilmesi için mesleki eğitim şartı getirmeye ve bu eğitime ilişkin usul ve esaslar ile bu şarttan muafiyet sağlayan eğitim alanları ile ilgili kamu kurumları ve kuruluşlarının görüşlerini alarak belirleme yetkilerine sahiptirler. SC Belgelendirme kurumumuz mesleki yeterlilik belgesi için başvuran adaylarımıza en kaliteli eğitim hizmetini sunarak, belgelerini kolay bir şekilde elde etmelerine destek sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu