Kumluca’da 17 Kasayı 2 Dakikada Taşıdı: 3 Yıllık Şampiyon Belli için kritik an yaşandı

Bağlantı kopyalandı!
Kumluca’da 17 Kasayı 2 Dakikada Taşıdı: 3 Yıllık Şampiyon Belli için kritik an yaşandı

Merakla takip edilen bu gelişmede, Kumluca’da Tarım Emekçileri Sahneye Çıktı
Antalya’nın seracılık başkenti Kumluca’da, tarım sektörünün görünmez kahramanları olan kadınlar, Atatürk Stadı’nda düzenlenen yarışmada güçlerini sergiledi.

Kumluca’da Tarım Emekçileri Sahneye Çıktı
Antalya’nın seracılık başkenti Kumluca’da, tarım alanünün görünmez kahramanları olan kadınlar, Atatürk Stadı’nda düzenlenen yarışmada güçlerini sergiledi. İlçede bu yıl 27’ncisi meydana geldirilen Tarım ve Seracılık Festivali’nin en öne çıkan etkinliklerinden “Kadınlar Matinesi”, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Dikkat Çeken Gelişmeler

Festival kapsamında organize edilen domates kasası taşıma yarışmasında kadınlar, günlük iş tempolarını adeta bir spor müsabakasına dönüştürdü. 18 kadının ter döktüğü mücadelede, 2 dakika gibi kısa bir sürede 17 kasa domates taşıyan Hatice Işık, şampiyonluk ipini göğüsledi. Işık, bu başarısıyla üst üste 3. yılında da birincilik unvanını korumuş gerçekleşti.

İlgili Tarafların Görüşleri

Serada Araştırmak En Büyük Antrenman
Yarışma akabindesı konuşan Hatice Işık, başarısının sırrını günlük mesaisine bağladı. Serada çalışarak bu yarışmalara fiziksel olarak hazırlandığını belirten Işık, “Bu yarışmayı kazanıyorum, kazanmaya da devam edeceğim. Ben Yörük kızıyım, ailemiz tarafından böyle yetiştirildik” ifadelerini kullandı. Dereceye giren diğer isimler ise 14 kasa ile Eda Karakaya (ikinci) ve 13 kasa ile Ayşe Akyürek (üçüncü) gerçekleşti.

Konunun Önemi ve Etkileri

Tesirnliğin diğer ayağında ise 8 takımın katılımıyla halat çekme yarışması düzenlendi. Rekabetin yükselen geçtiği müsabakada Şen Kızlar takımı birinci, Bacılar takımı ikinci gerçekleşti. Şen Kızlar ekibinden Süreyya Şen, zaferlerini grubun fiziksel gücüne dayandırdı. Grubunda kamyona odun yükleyen ve eşi kepçeci olan üyeler bulunduğunu belirten Şen, “Güçlü bir ekibimiz var, kazanmaya devam edeceğiz” söyledi.

Strateji, dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi. Gecenin kapanışını ise yerel sanatçı Özlem Şahin’in konseri yaptı. Kumluca’nın tarım kimliğini vurgulayan festival, bölge halkı için bir araya gelme ve emeği kutlama platformu işlevi gördü.

Konunun nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

Benzer Haberler
AFAD Açıkladı: Türkiye Genelinde 11 Günde 110 Heyelan Meydana Geldi
AFAD Açıkladı: Türkiye Genelinde 11 Günde 110 Heyelan Meydana Geldi
Denizli’de Feci Otobüs Kazası: 8 Can Kaybı, 33 Yaralı
Denizli’de Feci Otobüs Kazası: 8 Can Kaybı, 33 Yaralı
Dijital Yayıncılıkta Röportajların ve Özgün İçeriğin Gücü
Dijital Yayıncılıkta Röportajların ve Özgün İçeriğin Gücü
Burdur’da Feci Zincirleme Kaza: 4 Ölü, 11 Yaralı
Burdur’da Feci Zincirleme Kaza: 4 Ölü, 11 Yaralı
Edirne’de Kahreden Olay: Tunca Nehri’nde İki Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Edirne’de Kahreden Olay: Tunca Nehri’nde İki Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Afyonkarahisar’da Acı Gün: 30 Mayıs 2026 Vefat Edenler
Afyonkarahisar’da Acı Gün: 30 Mayıs 2026 Vefat Edenler
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
    Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

    Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

    Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim