Kocaeli’de Sporun Kalbi Burada Atıyor: Milli İrade Meydanı Patencilerin Yeni Yuvası Oldu

Bağlantı kopyalandı!
Kocaeli’de Sporun Kalbi Burada Atıyor: Milli İrade Meydanı Patencilerin Yeni Yuvası Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Milli İrade Meydanı, sadece sosyal bir alan olmanın ötesine geçerek sporun, sanatın ve gençliğin buluşma noktası haline geldi. Günün her saatinde hareketli olan bu modern meydan, son dönemde tekerlekli sürat pateni sporcularının antrenmanlarına ev sahipliği yapmasıyla dikkat çekiyor. Merkezi konumu ve tramvay hattına olan yakınlığı sayesinde sporculara büyük bir ulaşım kolaylığı sunan alan, Kağıtsporlu patencilerin vazgeçilmez çalışma sahası oldu.

Kağıtspor’un Genç Patencilerinden Türkiye İkinciliği Başarısı

Kulüp bünyesinde 2025 yılının Mayıs ayında kurulan “Tekerlekli Sürat Pateni Branşı”, çok kısa bir sürede büyük başarılara imza attı. Kaykay Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren ve U11’den U19+ yaş grubuna kadar toplam 12 farklı kategoride mücadele eden ekip, adından sıkça söz ettiriyor. Genç sporcular, Türkiye genelinde 16 şehirden 41 kulübün katılımıyla gerçekleştirilen Tekerlekli Paten Türkiye Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi olarak kente büyük bir gurur yaşattı.

Takımın kadrosunda yer alan 3 milli sporcu ise geçtiğimiz dönemde Hollanda ve Çin’de düzenlenen prestijli uluslararası şampiyonalarda ülkemizi başarıyla temsil etti. Kağıtspor’un hem paten branşında hem de diğer spor dallarında elde ettiği bu küresel ve ulusal başarılar, Kocaeli’nin spor altyapısının ne kadar güçlü ve planlı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Spor, Eğitim ve Sosyal Yaşam Bir Arada

Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen çalışmalar sadece sportif başarıyı değil, gençlerin disiplin kazanmasını ve takım ruhunu aşılamayı da hedefliyor. Bünyesinde barındırdığı 24 saat açık kütüphane ile gençlerin eğitim hayatını destekleyen meydan, kafe ve restoranlarıyla da kentin en canlı sosyal yaşam alanlarından biri konumunda. Kendilerine sağlanan bu modern imkanlar için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Kağıtspor Başkanı İbrahim Ercin’e teşekkür eden sporcular, kentin enerjisini zirveye taşımaya devam ediyor.

Benzer Haberler
Afyonkarahisar TOHM Sporcusu Yasin Uzun Avrupa Üçüncüsü Oldu
Afyonkarahisar TOHM Sporcusu Yasin Uzun Avrupa Üçüncüsü Oldu
Afyonkarahisar Güreşçileri Karaadilli’den Dereceyle Döndü
Afyonkarahisar Güreşçileri Karaadilli’den Dereceyle Döndü
Afyonkarahisar’da Deneyap Proje Şenliği Renkli Geçti
Afyonkarahisar’da Deneyap Proje Şenliği Renkli Geçti
AFYONKARAHİSAR’DA KADINLAR VOLEYBOL MÜSABAKALARI SONA ERDİ
AFYONKARAHİSAR’DA KADINLAR VOLEYBOL MÜSABAKALARI SONA ERDİ
AFYONKARAHİSARLI KARATECİLER BURSA’DAN 11 MADALYA İLE DÖNDÜ
AFYONKARAHİSARLI KARATECİLER BURSA’DAN 11 MADALYA İLE DÖNDÜ
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde DJ Doğukan Alsay Konseri
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde DJ Doğukan Alsay Konseri
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim