Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    KAMUOYUNU AYDINLATMA BİLDİRİSİ

    KAMUOYUNU AYDINLATMA BLDRS                   Çevre ehircilik ve klim Deiiklii

    KAMUOYUNU AYDINLATMA BLDRS

                      Çevre ehircilik ve klim Deiiklii Bakanl tarafndan 2015 ylnda riskli bina ilan edilen, 2018 ylnda ykm karar alnan 2. Belediye ehir Çars ile ilgili basnda çkan haberlere ilikin açklama yapma zorunluluu domutur.

                       Bilindii üzere ehrimiz 2.Belediye Çars riskli yap statüsü kapsamnda deerlendirilmesi için burada hissesi bulunan, belediyemiz dndaki bir malik tarafndan müracaatta bulunulmu ve yasal süreç balatlmtr.

    Bu kapsamda;

    Söz konusu parsel üzerindeki yapnn riskli (tehlikeli) olup olmad ile ilgili ilemler lisansl firmalar tarafndan yaplarak oluan rapor, Çevre ehircilik ve klim Deiiklii l Müdürlüü’nce   deerlendirilerek riskli yap ilan edilmitir.
    Bu süreçte hak sahibi vatandalarmzn maduriyetlerinin asgariye indirilmesi için görümeler yaplrken vatandalarmz yapnn tehlikeli olmadn belgelemek için yerel mahkemeye gitmilerdir. Mahkeme binann riskli olduuna karar vermitir. Bunun üzerine vatandalarmz üst mahkemeye müracaat etmilerdir. Bu kararda da   yapnn riskli olduu bilirkii raporlarnca da dorulanmtr.
    Belediye olarak tehlikeli yapnn ortadan kaldrlmas için verilen sürelerin yeniden deerlendirilmesi açsndan Çevre ehircilik ve klim Deiiklii Bakanl’nn görüüne bavurulmu, ykm süreci maliklerin lehine uzatlmaya çallmtr.
    Ancak yasalar uygulamak kurumlarn görevi olmakla birlikte yasalara uymak da vatandalarmzn görevidir.
    Belediye olarak vatandalarmza teklif edilecek (edilen) rakamlar tamamen arsalarnn hisselerinin karl olup mevcut rayiç deerlerinin çok üzerindedir.
    Buradaki yanl alg tehlikeli yap olarak tespiti yaplan bina veya iyerinin yapsal maddi deeri olmayp tamamen hissesi orannda arsa deeri olduunun ANLAILMAMASIDIR.
    Bunun dnda buradaki hak sahiplerinin zararlarnn asgariye indirilmesi amac ile parsel üzerine yeniden yaplacak otopark üzerine Eskiehir Kültür Varlklarnn Koruma Bölge Kurulu’nun verecei izin dorultusunda oluacak iyerlerinden hisselendirilen yeniden iyeri sahibi olmalar için toplantlar yaplmtr.

     

              Bu kapsamda idare olarak önceliimiz, 6306 sayl yasa kapsamnda alnan mahkeme kararnn uygulanmas, riskli yapnn ivedilikle ykmn salanmas sonrasnda yaplacak olan yap için hissedar olan idaremiz ile hak sahibi vatandalar arasnda maduriyetin de giderilerek belirli bir sonuca ulalmas hedeflenmektedir.

                 Yüzde 74’ü Belediyemize ait olan ve riskli bina ilan edilen çarnn ykm öncesi yada sonrasnda maduriyetin yaanmamas için gerekli admlarn atlacandan kimsenin üphesi olmamasn kamuoyuna saygyla sunarz.

     

     

                                                                                                                                                               Basn Yayn ve Halkla likiler Müdürlüü