Kadir Sayın, tekrar düzenlemeye ihtiyaç var! – Sivil Toplum

Bağlantı kopyalandı!
Kadir Sayın, tekrar düzenlemeye ihtiyaç var! – Sivil Toplum

[ad_1]

Bütün sektörlerde daralma yaşandığı, ticaretin hemen hemen durma noktasına geldiği bu süreçte, iş dünyası ek tedbirler, kendi içinde aldığı pratik çözümler ve devlet tarafından verilen ilave teşvik sistemleri ile ayakta kalmak için büyük çaba göstermektedir.

Ancak bu normalleşme sürecinde iş dünyasına sağlanan desteklerin tekrar gözden geçirilip, kapsam bakımından tekrar düzenlenmesine ihtiyaç vardır. Yapılacak değişimler için bu süreç fırsat olarak görülmeli ve zaman kaybedilmeden gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

Bu kapsamda mevcut duruma şöyle bir baktığımızda, bankaların ticari kredi limit yenilemelerinde maksimum binde 2,5 komisyon alınabileceği hususu, BDDK en son aldığı kararla kanunlaştırılmış olup, bu değişiklikle komisyon alınıp alınmaması bankaların insiyatifine bırakılmıştır. Yönetmelik ya da kanunda yapılacak değişiklik ile bu komisyon ücreti yükü iş insanlarının sırtından alınmalı, iş insanları kullanmadığı kredinin limit güncellemeleri için komisyonlar ödememelidir.

Kişisel Verilerin Korunması kanunu ile ilgili de sıkıntılarımız var. Üretim ve ihracat yapan firmaların bu kanun kapsamı dışında olması gerekir. Üretici firmalar iş kanunun 4857 maddesine göre zaten kişisel verilerini paylaşamaz, devlet yasaklamıştır. Durum bu şekilde olmasına rağmen, Kişisel Verilerin Korunması kanunu üretici firmalara yıllık yaklaşık 80 bin TL. bir danışmanlık ücreti yükü ile bu husus için en az bir personel tahsis zorunluluğu getirmektedir. Bu nedenle, üretici ve ihracatçı firmaların, maliyetlere yansıyan bu yükten kurtulması maksadıyla Kişisel Verilerin Korunması kanunu kapsamı dışında olması için, gerekli çalışmalar bir an önce başlatılmalıdır.

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarının belirlenmesinde uygulanan mevcut tarifeler daha da çeşitlendirilerek, üretici ve ihracatçı şirketlerin daha indirimli fiyattan elektrik ve gaz kullanabileceği tarifeler oluşturulmalıdır. Bununla birlikte elektrik ve doğal gaz ödemelerinin de mevcut teşvik sistemi içine alınması için gayret gösterilmelidir dedi 

[ad_2]

Afyon Kent Haber

Yorum Yap

Benzer Haberler
Afyonkarahisar’da Anlamlı Veda: İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu Adana Yolcusu
Afyonkarahisar’da Anlamlı Veda: İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu Adana Yolcusu
PET-KOZ Derneği’nden Türkiye Genelinde Güçlü Dayanışma:
PET-KOZ Derneği’nden Türkiye Genelinde Güçlü Dayanışma:
Önder Artuk’tan 24 Temmuz Mesajı: “Basın, Milletin Ortak Sesidir”
Önder Artuk’tan 24 Temmuz Mesajı: “Basın, Milletin Ortak Sesidir”
Ülkü Ocakları’ndan Hayati Çağrı: Afyonkarahisar Kızılay’a Kan Bağışı Kampanyası
Ülkü Ocakları’ndan Hayati Çağrı: Afyonkarahisar Kızılay’a Kan Bağışı Kampanyası
AFSİAD’dan Hisarcıklıoğlu’na Uluslararası Tebrik
AFSİAD’dan Hisarcıklıoğlu’na Uluslararası Tebrik
Afyon’da Engelli Araç Dağıtımı Tartışma Yarattı: Sakatlar Derneği’nden Şeffaflık Çağrısı
Afyon’da Engelli Araç Dağıtımı Tartışma Yarattı: Sakatlar Derneği’nden Şeffaflık Çağrısı
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim
sohbet