İl Hıfzıssıhha Kurulu 15 Mart saat 16.30 da Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz Başkanlığında toplandı.Aşağıda belirtilen kararlar alındı.
Bu alınan kararlar sonrasında İlçe İdare Başkanları ve Kurum amirleri toplantısı Şuhut Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya,Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt,Şuhut Cumhuriyet Baş Savcısı Ahmet Erol,Karaadilli Belediye Başkanı Mesut Ulusoy,Şuhut Jandarma Komutanı Teğmen Hasan Yassıkaya,Şuhut İlçe Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Ali Özdemir,Şuhut Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Alaşan,Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu ve diğer kurum amirleri katılımlarıyla gerçekleşti.
İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararların İlçe Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Ali Özdemir’in okumasıyla başlayan toplantı tek tek kurumların neler yapabileceği üzerinde uzun süre duruldu.Şuhut Belediyesi olarak gereken sterilizasyon ve dezenfeksiyon çalışmalarının sürekli yaptıklarını aktaran Başkan Bozkurt”Convit-19 virüsü ve salgın hastalıklardan halkımızın etkilenmemesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.Toplu taşıma araçlarının dezenfekte edilmesi ile başlayan çalışmalarımız,cami bahçeleri,şadırvanlar,parklar,otobüs durakları ile sürekli devam etmekte.Bundan sonraki süreçte de Kurum ve Kurum Amirlerimizle sürekli irtibat halinde olup çalışmalarımıza koordineli bir şekilde devam edeceğiz.
İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlar şu şekildedir.
T.C.
AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ
Hıfzıssıhha Meclisi Başkanlığı Kararı
Karar No: 03
Karar Tarihi: 15.03.2020
KARAR
İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi 15.03.2020 tarihinde saat 16.30’ da Vali Mustafa TUTULMAZ ’ın Başkanlığında aşağıda isimleri ve imzaları bulunan üyelerin iştiraki ile toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.
1- İlimize yurtdışından gelen vatandaşlarımızın;
a) Özellikle Umre İbadetinden ve Yurtdışından Dönen Vatandaşlarımızın dönüşlerinden itibaren 14 gün süresince acil sağlık durumu dışında evden çıkmamasına,
b) Evden çıkmalarını gerektirecek sağlık şikâyetlerinde öncelikle 112 ve sağlık müdürlüğünün bildireceği numaraları mutlaka aramalarına,
c) Bu 14 günlük süre boyunca ziyaretçi kabul etmemelerine,
2- 14 gün kuralı hakkında Sağlık müdürlüğünce hazırlanacak ilan metninin gün içerisinde farklı zamanlarda tüm belediyelerce ilanen ve ilçe müftülüklerince camilerde halka duyurulmasının sağlanmasına,
3- Belediyelerce cenaze ilanı yapılmamasına, defin işlemlerinin en az katılımla yapılmasına,
4- İlçeler arası ve şehir içi toplu taşıma araçlarına fazla yolcu alınmaması (ayakta) için trafik denetimlerinin artırılmasına,
5- Kurum ve Kuruluşlarının yer ve yüzey dezenfeksiyon işlemlerinin belediyeler tarafından yapılmasına,
6- Sağlık Bakanlığının talimatlarına uymalarına,
7- Emre aykırı hareket edenlere ilgili mevzuat gereği cezai müeyyide uygulanması,
Bu kararlar tavsiye niteliğinde olmak kaydı ile İlçe Hıfzıssıhha Kurullarına tebliğ edilmesi gerektiğine;
Oy birliği ile karar verilmiştir.