Emirdağ’da Sokak Hayvanları İçin Sahada: 238 Hayvan zirve yaptı

Bağlantı kopyalandı!
Emirdağ’da Sokak Hayvanları İçin Sahada: 238 Hayvan zirve yaptı

Gündeme gelen son gelişmelere göre, Emirdağ’da sokak hayvanları için örnek çalışma
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde belediye ekipleri, sokak hayvanlarının sağlıklı koşullarda bakımı için sahada aktif çalışmalar yürütüyor.

Emirdağ’da sokak hayvanları için örnek araştırma
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde belediye ekipleri, sokak hayvanlarının sağlıklı koşullarda bakımı için sahada aktif çalışmalar yürütüyor. Vatandaşlardan gelen istekleri değerlendiren ekipler, ilçe genelinde sokak hayvanlarını düzenli olarak topluyor.

Tostratejian hayvanlar İscehisar’daki Bakımevi’ne güvenle ulaştırılıyor. Emirdağ Belediyesi’nin topladığı hayvanlar, Afyonkarahisar Belediyeler Birliği’ne ait İscehisar Geçici Hayvan Bakımevi’ne naklediliyor. Burada veteriner kontrolünden geçen hayvanlar, gerekli tedavileri gerçekleştirildiktan akabinde bakıma alınıyor.

Dikkat Çeken Gelişmeler

238 hayvandan 211’i bakımevinde
Belediye yetkililerinin dile getirdiğı güncel verilere göre, bugüne kadar toplam 238 sokak hayvanı bir araya geldi. Bu hayvanlardan 211’i bakımevine başarıyla teslim edilirken, geri kalan hayvanların da nakil süreci sürmektedir.

Neden Önemli?

Sokak hayvanı problemuna bölgesel tedbir
Afyonkarahisar’da sokak hayvanları sorununa yönelik çözümler, Belediyeler Birliği aracılığıyla koordineli şekilde yürütülüyor. İscehisar’da bulunan Geçici Hayvan Bakımevi, bölgedeki 17 ilçenin sokak hayvanı bakım ihtiyacını karşılıyor. 2018 yılında hizmete giren tesis, 25 dönüm arazi üzerine kurulu ve 500 hayvan kapasitesine sahip.

Konunun Önemi ve Etkileri

Emirdağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarının tostratejiması ve nakil işlemlerini titizlikle yürütüyor. Ekipler, bilhassa yaralı ve hasta hayvanlara evvellik vererek ivedi müdahale ediyor.

Vatandaş ortaklık önem taşıyor
Belediye yişlevselleri, sokak hayvanlarının tespiti ve yardım sürecinde vatandaş işbirliğinin önemine dikkat çekiyor. İlçe sakinleri, yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanlarını belediyenin 153 çağrı merkezine bildirerek sürece katkı sağlayabiliyor.

Emirdağ Belediye Başkanı Yusuf İlgör, “Hemşehrilerimizin güvenliği ve sokak hayvanlarının refahı için araştırmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ekiplerimiz 7/24 sahada görev yapıyor. Vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde daha fazla hayvana ulaşma imkanı buluyoruz” söyledi.

Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.

Benzer Haberler
AFAD Açıkladı: Türkiye Genelinde 11 Günde 110 Heyelan Meydana Geldi
AFAD Açıkladı: Türkiye Genelinde 11 Günde 110 Heyelan Meydana Geldi
Denizli’de Feci Otobüs Kazası: 8 Can Kaybı, 33 Yaralı
Denizli’de Feci Otobüs Kazası: 8 Can Kaybı, 33 Yaralı
Dijital Yayıncılıkta Röportajların ve Özgün İçeriğin Gücü
Dijital Yayıncılıkta Röportajların ve Özgün İçeriğin Gücü
Burdur’da Feci Zincirleme Kaza: 4 Ölü, 11 Yaralı
Burdur’da Feci Zincirleme Kaza: 4 Ölü, 11 Yaralı
Edirne’de Kahreden Olay: Tunca Nehri’nde İki Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Edirne’de Kahreden Olay: Tunca Nehri’nde İki Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Afyonkarahisar’da Acı Gün: 30 Mayıs 2026 Vefat Edenler
Afyonkarahisar’da Acı Gün: 30 Mayıs 2026 Vefat Edenler
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim