Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Aykut Erdoğdu’nun Yemek İddialarına Yanıt

Bağlantı kopyalandı!
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Aykut Erdoğdu’nun Yemek İddialarına Yanıt

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Başsavcılık Ağır İddialara Cevap Verdi
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Nisan 2026 tarihinde İstanbul 40.

Başsavcılık Ağır İddialara Cevap Verdi
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Nisan 2026 tarihinde İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İBB yolsuzluk davası kapsamında ortaya atılan iddialara resmi yanıt verdi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun duruşmada dile getirdiği “tutuklulara yemek ve su verilmemesi” iddiaları başsavcılık tarafından geniş çaplı şekilde yalanlandı.

Gelişmenin Boyutları

İddiaların İçeriği ve Resmi Ret
Başsavcılık bildirisında, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında; tutuklulara yemek-su verilmediği, nezarethanelerin pislik içinde olduğu, işkence gerçekleştirildiğı, jiletle kesilmiş peynirle sandviç verildiği ve oturma yerlerinin kötü durumda olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Neden Önemli?

Marmara Kampüsü’nün Altyapı Detayları
Duyuruda, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşma salonlarının 1208 metrekare alan üzerine kurulu gerçekleştiğu belirtildi. Bu alanda 3’ü erkek, 3’ü bayan olmak üzere toplam 6 nezarethane bulunduğu ve toplam kapasitenin 300 kişi gerçekleştiğu aktarıldı. Bölgede daimi olarak 2 İnfaz Koruma Memuru ile duruşmaya katılacak tutuklu sayısına göre 10 ile 200 arası Jandarma personelinin görev yaptığı kaysöyledildi.

Sürecin Bundan Sonraki Seyri

Yemek ve Temizlik Sistemları
Başsavcılık, alan temizliğinin cezaevi idaresince düzenli yapıldığını ve tutuklu sayısına göre günlük kumanya ile su temin edildiğini açıkladı. Bunun yanı sıra, duruşma saatlerine bağlı olarak tutukluların akşam öğününün kampüs genel yemekhanesinden alınan sıcak yemekle verilmesi sistemsına başlandığı duyuruldi. Öğle öğününde de çakışan duruşma stratejilarına göre hazır kumanya yerine sıcak yemek verilmesinin planlandığı ifade edildi.

Editör Yorumu
Bu duyuru, ceza infaz kurumlarındaki tutuklu hakları ve yargılama aşamalerine ilişkin kamuoyundaki tartışmalara ışık tutuyor. Marmara Ceza İnfaz Kurumu, Türkiye’nin en büyük ceza infaz komplekslerinden biri olarak biliniyor ve bilhassa yükselen profilli davalara ev sahipliği yapıyor. Başsavcılığın somut rakamlarla katkılediği bu yanıt, hem tutuklu hakları konusundaki halihazırdaki sistemları ortaya koyuyor hem de bu tür iddiaların resmi kurumlar nezdinde ne kadar ciddiyetle ele alındığını gösteriyor. Türk Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ve Ceza Infaz Kurumları İşyurtları Yönetmeliği, tutuklu ve hükümlülerin beslenme hakkını açık şekilde düzenlemektedir.

Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.

Benzer Haberler
Raflardaki Fiyatlar Yakından İzleniyor! İşte Afyonkarahisar’daki Çalışmanın Detayları
Raflardaki Fiyatlar Yakından İzleniyor! İşte Afyonkarahisar’daki Çalışmanın Detayları
AFYONKARAHİSAR’DA 142 BİN ÖĞRENCİ İÇİN YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI
AFYONKARAHİSAR’DA 142 BİN ÖĞRENCİ İÇİN YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI
Depoyu Doldurmak Daha da Pahalı Olacak! Motorine Dev Zam Geliyor
Depoyu Doldurmak Daha da Pahalı Olacak! Motorine Dev Zam Geliyor
Yıl 3 Ay Kesinleşmiş Hapis Cezası Vardı: FETÖ Hükümlüsü Yakalandı
Yıl 3 Ay Kesinleşmiş Hapis Cezası Vardı: FETÖ Hükümlüsü Yakalandı
Sahte Alkol İmalatına Darbe: Çok Sayıda Ürün ve Malzeme Ele Geçirildi
Sahte Alkol İmalatına Darbe: Çok Sayıda Ürün ve Malzeme Ele Geçirildi
Peçeteye Emdirilmiş Uyuşturucuyla Yakalandı: Mahkeme Tutukladı
Peçeteye Emdirilmiş Uyuşturucuyla Yakalandı: Mahkeme Tutukladı
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim
sohbet