Siyaset

Ölmez; Çılgın proje değil sağlam proje

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Devrim Ölmez, yaşanan büyük depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, ülkede çılgın değil sağlam projeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Devrim Ölmez, Sultandağı depremini yaşamış biri olarak ‘uyarıyorum’ dedi ve ekledi; “Deprem için gerekli önlemleri alalım ancak bunu ranta dönüştürmeyelim.” 

Ölmez açıklamasında “Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde 10 ilimizde etkili olan bir deprem yaşandı. Annesiz Babasız kalan çocuklar yok olan aileler, önlem alınsa öncelikli işler dışında tüm projeler bir kenara bırakılsa depreme yönelik çalışmalara öncelik verilse idi belki de tablo bu kadar acı olmazdı. Bu konuda söyleyeceğim bundan 21 yıl önce 3 Şubat 2002 tarihinde Sultandağı ve Çay ilçelerinde etkili olan depremi yakından yaşamış birisiyim. Zor günler geçirmiştik. Afyonkarahisar’ımızda çok sayıda eski, sorunlu, yıpranmış binalar mevcut. Bir an önce Afyonkarahisar’ımızda da gerekli önlemler alıp olası bir depreme hazırlıklı olalım. Tabi bunu yaparken de rant a dönüştürmeyelim halk yararını gözetelim. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hayatını kaybedenlere rahmet kalanlara sabırlar dilerim” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu