Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Afyonkarahisar’da Mermer Fuarı Heyecanı: 17-21 Haziran’da Neler Olacak?

    Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Fuarın Yol Haritası Belirlendi Afyonkarahisar’da,

    Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Fuarın Yol Haritası Belirlendi
    Afyonkarahisar’da, 17-21 Haziran 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Afyonkarahisar 2.

    Fuarın Yol Haritası Belirlendi
    Afyonkarahisar’da, 17-21 Haziran 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Afyonkarahisar 2. Blok Mermer Fuarı” için geri sayım harekete geçti. Vali Dr. Naci Aktaş başkanlığında tostratejian Danışma Kurulu, dünya mermer alanünün kalbinde gerçekleşecek bu dev organizasyonun planlama ve yol haritasını temas kurdu. Zirveda, fuarın başarıyla meydana geldirilmesi için gerekli tüm hazırlıklar, lojistik detaylar ve katılımcı süreçleri ele alındı. Vali Aktaş’ın önderliğindeki kurul, fuarın yalnızca bir ticari etkinlik değil, aynı zamanda bölgenin ekonomik kalkınması için politikak bir adım olduğu konusunda mutabık kaldı.

    Bilinmesi Gereken Detaylar

    Alanün Kalbi Afyonkarahisar’da Atacak
    Afyonkarahisar, Türkiye’nin en zengin doğal taş rezervlerine sahip bölgelerinden biri olarak biliniyor. Düzenlenecek olan 2. Blok Mermer Fuarı, bu konumun getirdiği avantajla, kısa sürede uluslararası blok mermer ticareti için politikak bir merkez haline gelmeyi amaçliyor. Fuar, Afyon Motor Sporları Merkezi’nde blok mermer üreticileri, işleyicileri, teknoloji sağlayıcıları ve uluslararası alıcıları bir araya getirecek. Bu buluşma, yeni iş birliklerinin kapısını aralarken, Türk mermer alanünün ihracat potansiyelini de güçlendirmeyi amaçlıyor.

    Son Durum ve Beklentiler

    Ekonomiye Katkı ve Gelecek Vizyonu
    Bu tür fuarlar, yerel ekonomiye canlılık getirmenin yanı sıra, bölgedeki istihdama da belirleyici katkı sağlıyor. Otel, restoran ve ulaşım alanlerinde hareketlilik yaratan fuarlar, şehrin tanıtımına da büyük katkıda bulunuyor. Valilik öncülüğünde yapılan bu planlama zirvesı, fuarın sadece bir ticari etkinlik olarak değil, Afyonkarahisar’ı uluslararası arenada “mermerin başkenti” olarak konumlandıracak geniş çaplı bir proje olarak ele alındığını gösteriyor. Haziran ayında gerçekleşecek fuar, alan profesyonelleri ve sermayecılar için yeni imkânlar sunacak.

    Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.