Gaziemir Belediyesi Zor Günlerinde Vatandaşların Yanında: 1239 Aileye Taziye Desteği

Bağlantı kopyalandı!
Gaziemir Belediyesi Zor Günlerinde Vatandaşların Yanında: 1239 Aileye Taziye Desteği

İzmir’de sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Gaziemir Belediyesi, yakınlarını kaybeden vatandaşların en zor günlerinde yanlarında olmaya devam ediyor. Belediye bünyesinde yürütülen taziye hizmetleri sayesinde, acılı süreçlerini yaşayan ailelerin omuzlarındaki yük bir nebze olsun hafifletiliyor. Nisan 2024 tarihinden itibaren geçen iki yıllık süreçte, belediye ekipleri tarafından toplamda bin 239 aileye bu anlamlı destek ulaştırıldı.

Acılı Günlerde Hızlı ve Kapsamlı Destek Ekipleri

Gaziemir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, vefat haberi sisteme düşer düşmez ekipler hemen harekete geçiyor. Taziye sahibi ailelerle doğrudan iletişime geçen görevliler, ihtiyaçlar doğrultusunda hızlıca organize oluyor. Cenaze evlerinin önüne konumlandırılan belediye ikram araçları, gün boyunca taziye ziyaretine gelen misafirlere çay, kahve ve su ikramında bulunuyor. Ayrıca acılı ailelere destek olmak amacıyla pide ve ayran ikramı da yine belediye tarafından organize ediliyor.

Lojistik destek konusunda da vatandaşları yalnız bırakmayan Destek Hizmetleri Müdürlüğü, taziye çadırı, masa, sandalye ve ulaşım imkanları sağlıyor. Demonte yapıdaki taziye çadırları, ailelerin talepleri doğrultusunda sokaklara ya da bahçelere kuruluyor. Özellikle kış aylarındaki olumsuz hava koşullarından vatandaşları koruyan bu çadırlar, üç gün boyunca hizmet veriyor. Cenazeye katılan vatandaşların camiden mezarlığa sorunsuz bir şekilde ulaşabilmesi için de servis araçları tahsis ediliyor.

Başkan Ünal Işık: “Hemşehrilerimizin En Zor Anlarında Yanındayız”

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekerek, vatandaşların sadece iyi günlerinde değil, en acılı anlarında da yanlarında olduklarını vurguladı. Başkan Işık, “Yakınlarını kaybeden hemşehrilerimizin acısını paylaşmak ve bu zorlu süreçte onların yükünü hafifletmek en büyük görevlerimizden biridir. Dayanışmanın gücüne inanıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana geçen iki yıllık süreçte 1.239 ailemize ulaşarak taziye hizmeti sunduk. Hayatın her anında vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
Afyonkarahisar’da Yeni Sosyal Tesisler Hizmete Açıldı
Afyonkarahisar’da Yeni Sosyal Tesisler Hizmete Açıldı
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde DJ Doğukan Alsay Konseri
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde DJ Doğukan Alsay Konseri
Bakan Göktaş Açıkladı: Çocuk Dostu Kitap Sayısında Büyük Artış!
Bakan Göktaş Açıkladı: Çocuk Dostu Kitap Sayısında Büyük Artış!
Korkuteli ASFİM ile Sağlıklı Yaşam Kapılarını Aralıyor: Her Yaşa Ücretsiz Spor
Korkuteli ASFİM ile Sağlıklı Yaşam Kapılarını Aralıyor: Her Yaşa Ücretsiz Spor
Kadınların Eli Toprağa Değdi: Kadın Kent Bostanı’nda İlk Fideler Toprakla Buluştu
Kadınların Eli Toprağa Değdi: Kadın Kent Bostanı’nda İlk Fideler Toprakla Buluştu
İzmir’de Gençlerin Mezuniyet Sevinci Yarım Kalmayacak: Ücretsiz Kıyafet Desteği Başladı
İzmir’de Gençlerin Mezuniyet Sevinci Yarım Kalmayacak: Ücretsiz Kıyafet Desteği Başladı
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim