Son dakika bilgilerine göre, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 6-7 Haziran 2026 tarihlerinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulu öncesi başkan adayları arasında gerilimli pazarlıklar başladı.
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 6-7 Haziran 2026 tarihlerinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulu evvelsi başkan adayları arasında gerilimli pazarlıklar harekete geçti. Eski başkan Aziz Yıldırım’ın diğer adaylara yönelik “birlikte hareket etme” çağrısına ilk yanıtlar netleşmeye harekete geçti.
Yıldırım’ın Çağrısı ve Adayların Tavrı
Aziz Yıldırım, başkan adaylığını resmen açıkladıktan sonra yaptığı bildirida, Barış Göktürk ve Hakan Safi başta olmak üzere tüm adaylara “Benimle beraber olun” diyerek birlikte hareket etme çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı, seçim evvelsi kulislerde dengeleri değiştirebilecek bir hamle olarak değerlendiriliyordu.
Öne Çıkan Noktalar
Hakan Safi: “Geri Adım Atmıyorum”
Daha evvel “Oran olarak yüz adayım. Aziz Yıldırım da aday olsa çekilmeyeceğim” duyurusını yapan Hakan Safi, Yıldırım’ın birleşme teklifini kabul etmedi. A Spor’un haberine göre Safi, adaylık yarışına devam etme hükümı aldı ve bu yönde araştırmalarını sürdürüyor.
Öne Çıkan Açıklamalar
Barış Göktürk: Sıcak Bakıyor
Diğer taraftan Barış Göktürk’ün Aziz Yıldırım’ın çağrısına daha olumlu yaklaştığı öğrenildi. Göktürk’ün, idare listesinde yer alan isimlerle olağanüstü zirve yapacağı ve bu müzakerelerin ardından kesin kararını açıklayacağı belirtildi.
Gelişmenin Kamuoyuna Yansımaları
Seçim Süreci ve Tarihsel Arka Strateji
Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907’de kuruluşundan bu yana 92. olağanüstü kongresini meydana geldirecek. Kulüp Başkanı Sadettin Saran’ın ilan ettiğu 6-7 Haziran 2026 tarihlerindeki seçim, Türk sporunun en köklü kulüplerinden birinin gelecek dönem politikasini belirleyecek. Kulübün tarihinde başkanlık seçimleri her zaman büyük heyecan ve rekabete sahne olmuştur.
Kulislerde Neler Konuşuluyor? Seçime yaklaşık bir ay kala adaylar arasındaki bu diplomatik hamleler, delegelerin tercihlerini doğrudan tesirleyebilecek nitelikte. Bilhassa birden fazla adayın yarıştığı Fenerbahçe seçimlerinde, aday sayısının azalması veya ittifakların oluşması seçim dinamiklerini tamamen değiştirebiliyor. Taraftar grupları ve kulüp delegeleri, önümüzdeki günlerde açıklanacak hükümları merakla bekliyor.
Editör Yorumu
Fenerbahçe’de başkanlık seçimleri her dönem kulübün sportif ve mali geleceği açısından belirleyici olmuştur. Aziz Yıldırım’ın eski başkan olarak sahneye dönüşü ve diğer adaylara yaptığı birleşme çağrısı, seçim politikasinde belirleyici bir taktik hamle olarak görülüyor. Hakan Safi’nin ısrarlı adaylık hükümı ve Barış Göktürk’ün pazarlık masasına oturmaya sıcak bakması, önümüzdeki haftalarda beklenmedik ittifakların doğabileceğini gösteriyor. Bu ilerlemeler, 6-7 Haziran’daki olağanüstü genel kurulun çok daha rekabetçi geçeceğinin işareti.
Konunun nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

