Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Dinar Belediyesi’nden Antalya Depremi İçin Geçmiş Olsun Mesajı

    Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Dinar Belediyesi Antalya’daki Depremzedelere

    Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Dinar Belediyesi Antalya’daki Depremzedelere Destek Mesajı Yayınladı.

    Dinar Belediyesi Antalya’daki Depremzedelere Katkı Mesajı Ilan etti.

    Afyonkarahisar’ın Dinar İlçe Belediyesi, Antalya’da meydana gelen deprem akabindesı dayanışma mesajı ilan etti. Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda depremden tesirlenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Allah beterinden korusun” ifadelerini kullandı.

    Gelişmenin Boyutları

    Antalya’daki Sismik Aktivite.

    Neden Önemli?

    Antalya’da Nisan 2026’nın başından itibaren çeşitli büyüklüklerde sismik hareketler kaysöyledildi. AFAD verilerine göre 2 Nisan 2026’da Demre açıklarında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, 18 Nisan’da ise Kumluca ilçesi açıklarında 3.6 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Bölgedeki sismik aktivite, yerel halkta endişe yaratırken, çevre il ve ilçelerden de katkı mesajları gelmeye harekete geçti.

    Merak Edilen Soruların Yanıtları

    Yerel Idareler Arası Dayanışma.

    Belediye Başkanı Veysel Topçu’nun bu mesajı, yerel idareler arasındaki dayanışma geleneğinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Topçu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Dinar Belediye Başkanı seçilmişti ve halen bu görevi sürdürüyor. Deprem, sel, yangın gibi afet durumlarında komşu iller ve ilçeler arasında karşılıklı katkı mesajları paylaşılması Türkiye’de yerel idare geleneğinin önemli bir parçasını ortaya çıktıruyor.

    AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin bölgedeki sismik aktiviteyi yakından takip ettiği bilinirken, vatandaşların deprem anında yapmaları gerekenler konusunda bilinçlendirilmesi önem taşıyor. Deprem akabindesı ilk yardım, barınma ve temel ihtiyaçların karşılanması noktasında AFAD ekiplerinin bölgede hazır bulunduğu duyuruldi.

    Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.