Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Adalı’dan Muçi ve Kılıçsoy Duyurusı: Opsiyon Kullanılmayacak

    Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, HT

    Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, HT Spor’da yaptığı canlı yayın konuşmasında taraftarların merakla beklediği transfer ve luk konularına açıklık getirdi.

    Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, HT Spor’da yaptığı canlı yayın konuşmasında taraftarların merakla beklediği transfer ve luk konularına açıklık getirdi. Adalı’nın yaptığı duyurular, siyah-beyazlı kulübün gelecek sezon planları hakkında belirleyici ipuçları verdi.

    Muçi ve Kılıçsoy’un geleceği netleşiyor
    Başkan Adalı, yurt dışına kiralık gönderilen futbolcuların durumu hakkında belirleyici duyurularda bulundu. “Yurt dışına kiralık gönderdiğimiz oyuncuların bazıları ile yollar ayrılacak” diyen Adalı, “Ernest Muçi’nin opsiyonu 10 Mayıs’ta bitiyor. Semih Kılıçsoy’un da Haziran başı gibi bir şeydi. İnşallah ikisinin de opsiyonlarını kullanmazlar ve satın almazlar. Zira o paralara adam almak çok zor. İndirim konuşmadık” ifadelerini kullandı.

    Beşiktaş’ın 185.10 milyon euroluk toplam kadro değeri ve 28 kişilik kadro genişliğiyle transfer yaklaşımsında dikkatli davrandığı biliniyor. Kulübün 14 yabancı oyuncuyla oran olarak 50 lejyoner oranına sahip olması, yerli oyuncuların değerini daha da artırıyor.

    Öne Çıkan Noktalar

    Nike luğuyla gelirde büyük sıçrama
    Adalı, Nike ile imzalanan yeni forma luğu antlaşmasinin detaylarını da dile getirdi. “2 milyon 600 bin euro alacağız senelik Nike’tan. 850 bin alıyorduk Adidas’tan. Şimdi bu çıplak gelir” diyen Adalı, belirleyici bir maliyet avantajına daha dikkat çekti: “Senede 2.5 milyon Euro’luk A Takım malzeme bedeli var. Adidas’tan bunu parayla alıyorduk. Bunu ödemeyeceğiz Nike’a.”.

    Bu duyuru, Beşiktaş’ın luk gelirlerinde yakaladığı belirleyici artışı gözler önüne seriyor. Kulübün toplam değerinin 185.10 milyon euro gerçekleştiğu düşünüldüğünde, luk gelirlerindeki bu artışın bütçe idarei açısından ne kadar hayati olduğu anlaşılıyor.

    Öne Çıkan Açıklamalar

    Forma garantisi gerçekçiliği
    Adalı, forma satış garantileri konusunda da gerçekçi bir yaklaşım sergiledi. “Rakip takımın rakamları ile kıyaslanıyor. Rakamlar doğru ama 700 bin forma garantisi vermiş. Ben nasıl vereceğim bu garantiyi?” diye soran Adalı, “Geçtiğimiz sene 230 bin. Ben de 700 bin forma garantisi versem, rakipten daha çok gelirim olur. Bizim 250 bin garantimiz var” şeklinde açıkladı.

    Sürecin Bundan Sonraki Seyri

    Beşiktaş Başkanı, forma satış potansiyelini de irdeledi: “700 bin garanti edersek, 30 fazla alırdık. 700 bin forma satamazlarsa, bizim rakamlarımıza yaklaşırlar. Bende veririm forma garantisi. Yapamadığımız zaman ne olacak? O günün alkışı güzel. O işlerde biz yokuz.”.

    Potansiyel gelir artışı
    Adalı, forma satışlarındaki başarının getireceği ek gelirlere de değindi: “250 bin forma satışı üzerine çıkarsak, gelirimiz artacak. O da var. 700 bin forma üzerinde satarsak biz, 7 milyon euro değil 8.5 milyon euro alırız. Bunu herkes bilsin.”.

    Bu duyurular, Beşiktaş’ın finansal sürdürülebilirlik konusunda ne kadar politikak davrandığını gösteriyor. Kulübün -27.60 milyon euroluk transfer bilançosu düşünüldüğünde, luk gelirlerindeki artışın ne denli hayati gerçekleştiğu ortada.

    Editör Yorumu
    Serdal Adalı’nın yaptığı bu duyurular, Beşiktaş’ın hem sportif hem de finansal anlamda nasıl bir politika izlediğini net olarak ortaya koyuyor. Genç yeteneklerin geri dönüş ihtimali ve luk gelirlerindeki kayda değer artış, kulübün önümüzdeki sezon için elini güçlendirecek. Bilhassa forma luğunda yakalanan 3 katına yakın gelir artışı, Beşiktaş’ın mali yapısını güçlendirmek için atılmış çok belirleyici bir adım. Taraftarın forma satışlarındaki desteği ise bu gelir artışının sürdürülebilir olmasında belirleyici rol oynayacak.

    Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.