Kamuoyunu yakından ilgilendiren bu haberde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bir okulda meydana gelen silahlı saldırı nedeniyle hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için anma protokolü kararı aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bir okulda meydana gelen silahlı saldırı nedeniyle hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için anma protokolü hükümı aldı.
Gelişmenin Boyutları
Futbol camiasından anma hükümı
TFF’den yapılan yazılı duyuruda, 17, 18, 19 ve 20 Nisan 2026 tarihlerinde oynanacak tüm profesyonel lig müsabakaları öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı bildirildi. Bunun yanı sıra dileyen kulüplerin siyah kol bandı takabileceği belirtildi.
Öne Çıkan Açıklamalar
Kahramanmaraş’ta yaşanan trajedi
Onikişubat ilçesinde meydana gelen silahlı saldırı, eğitim camiasında derin üzüntüye neden gerçekleşti. Saldırıda bir öğretmen ve öğrencilerin hayatını kaybetmesi, Türkiye genelinde şok tesirsi yarattı.
Merak Edilen Soruların Yanıtları
Maç takvimi ve sistem
17-20 Nisan 2026 tarihleri arasında oynanacak maçlarda, hakem düdüğüyle birlikte tüm stadyumlarda 1 dakikalık saygı duruşu meydana geldirilecek. Sistem Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig’de oynanacak tüm karşılaşmaları kapsayacak. Kulüplerin isteğe bağlı olarak siyah kol bandı takmasıyla da camianın acıya ortak gerçekleştiğu görülecek.
Eğitim güvenliği tartışmaları
Yaşanan bu acı olay, okul güvenliği konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bu aşamate bazı illerde okul güvenliği için ek tedbirler alındığı biliniyor. İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda yürüttüğü araştırmalar sürmektedir.
Konuya ilişkin yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

