İstanbul’da Polisleri Aşağılayan 8 Kişi Gözaltında

Bağlantı kopyalandı!
İstanbul’da Polisleri Aşağılayan 8 Kişi Gözaltında

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Terör Saldırısında Polislere Yönelik Aşağılama: 8 Gözaltı.

Terör Saldırısında Polislere Yönelik Aşağılama: 8 Gözaltı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş’ta İsrail Konsolosluğu önünde meydana gelen terör saldırısı sırasında, görev yapan polis ekiplerini aşağılayıcı ifadeler kullanan 8 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturmada, sosyal medya platformlarında paylaşılan videolarda polislere “Sen sağ bek, ben sol bek” şeklinde alaycı ifadeler kullanıldığı tespit edildi.

Suçlamalar ve Yasal Aşama.

Bilinmesi Gereken Detaylar

Şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 301/2. maddesinde düzenlenen “Devletin Emniyet Teşkilatını Alenen Aşağılama” ve 216/1. maddesinde yer alan “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Olayın aktif güvenlik tehdidi devam ederken yaşanması, kamu vicdanını derinden yaralayan bir nitelik taşıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı duyuruda, “Hayatını ortaya koyarak görev yapan kolluk kuvvetlerine yönelik bu ifadelerin kullanılması kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

Neden Önemli?

Polis Teşkilatına Yönelik Saldırıların Arka Stratejiı.

Son yıllarda Türkiye’de kolluk kuvvetlerine yönelik sözlü saldırı ve itibarsızlaştırma teşebbüslerine ilişkin soruşturmalarda artış gözlemleniyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre, devlet görevlilerine hakaret ve itibarsızlaştırma suçlarından açılan davalarda kayda değer bir yükseliş trendi bulunuyor.

Son Durum ve Beklentiler

TCK’nın 301. maddesi, devletin emniyet teşkilatını alenen aşağılamayı 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırırken, 216. madde halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunda cezalar 1 yıldan 3 yıla kadar uzayabiliyor.

Gözaltı ve Sağlık Kontrolleri.

Olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan 8 şüpheli, adli işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Soruşturma kapsamında dijital delillerin tostratejiması ve tanık ifadelerinin alınması araştırmaları sürmektedir.

Editör Yorumu
Terör saldırıları gibi kritik anlarda güvenlik güçlerinin itibarsızlaştırılması teşebbüsleri, yalnızca bireysel bir saygısızlık olarak değil, kamuoyusal huzuru ve kamu düzenini tehdit eden ciddi suçlar olarak değerlendiriliyor. Yargı makamlarının bu tür eylemlere karşı gösterdiği hassasiyet, devlet otoritesinin korunması ve kamuoyusal barışın sağlanması açısından hayati önem taşıyor. Bilhassa aktif tehdit ortamlarında, canları pahasına görev yapan güvenlik güçlerine yönelik saygısızlık, kamuoyuun tamamını rencide eden bir davranış olarak kayıtlara geçiyor.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

Benzer Haberler
SAĞLIK ÜRÜNLERİNDE BÜYÜK OPERASYON! 9 BİN 548 KUTU ELE GEÇİRİLDİ
SAĞLIK ÜRÜNLERİNDE BÜYÜK OPERASYON! 9 BİN 548 KUTU ELE GEÇİRİLDİ
MÜHİMMAT PATLAMASI ŞEHİTLERİ 14 YIL SONRA DUALARLA ANILDI
MÜHİMMAT PATLAMASI ŞEHİTLERİ 14 YIL SONRA DUALARLA ANILDI
Denizdeki Facianın Bilançosu Ağırlaşıyor: Can Kaybı 13’e Yükseldi
Denizdeki Facianın Bilançosu Ağırlaşıyor: Can Kaybı 13’e Yükseldi
MOTOFEST ÇILGIN KONSERLERLE BAŞLADI! AFYONKARAHİSAR’DA FESTİVAL COŞKUSU ZİRVEYE ÇIKTI
MOTOFEST ÇILGIN KONSERLERLE BAŞLADI! AFYONKARAHİSAR’DA FESTİVAL COŞKUSU ZİRVEYE ÇIKTI
Motofest Alanında Şaşırtan Görüntü! Temizlikte Teknoloji Dönemi Başladı
Motofest Alanında Şaşırtan Görüntü! Temizlikte Teknoloji Dönemi Başladı
Gözleriyle Dikkat Çekti! Hocalar’da Yaralı Puhu Koruma Altında
Gözleriyle Dikkat Çekti! Hocalar’da Yaralı Puhu Koruma Altında
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim
sohbet