AFYONKARAHÝSAR’DA HALK OYUNLARI RÜZGÂRI
Afyonkarahisar, 21. Uluslararasý Halk Oyunlarý Festivali tüm coþkusuyla devam ediyor. Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar’ýn düþman iþgalinden kurtuluþunun yýl dönümü etkinliklerinde sahne alan Halk Oyunlarý ekipleri bu kez de Zafer Meydaný’nda sahne aldý.
Ekipler kendi ülkelerinin ve yörelerine ait oyunlarý, giydikleri farklý kýyafetler ile sahneledi. Festivali ilgiyle izleyen Afyonkarahisarlýlar, muhteþem bir görsel þölen yaþadý.
Belediye Baþkanýmýz Mehmet Zeybek ve eþi Sevim Zeybek’in ev sahipliðinde düzenlenen geceye Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ýbrahim Yurdunuseven, Baþkan Yardýmcýmýz Süleyman Karakuþ ve çok sayýda vatandaþýmýz katýldý.
“HALK OYUNLARI EKÝPLERÝMÝZÝ GÖNÜLDEN TEBRÝK EDÝYORUM”
Gecede bir konuþma yapan Belediye Baþkanýmýz Mehmet Zeybek, Büyük Taarruz ’un 101. Yýlýný büyük bir coþku ve gururla kutladýklarýný söyledi. Zeybek Baþkan; “21. Uluslararasý Zafer Halk Oyunlarý Festivalimizi Zafer Meydanýmýzda hemþehrilerimizin yoðun katýlýmý ile gerçekleþtirdik. Festivalimize katýlan Bulgaristan, Bosna Hersek, Bandýrma Belediyesi, Hindistan, Gürcistan, Makedonya, TÜFEM Ankara, Kazakistan, Romanya, Polonya, Ýran Türkleri ve Giresun Belediyesi Halk Oyunu ekiplerine gönülden teþekkür ediyorum. Kendilerini Afyonkarahisar’da aðýrlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
BAÞKANIMIZA TEÞEKKÜR EDÝYORUM
Milletvekilimiz Ýbrahim Yurdunuseven ise Afyonkarahisar’ýn festivaller þehri olduðuna dikkat çekti. Milletvekilimiz Yurdunuseven, organizasyonun düzenlenmesinde büyük emek veren baþta Belediye Baþkanýmýz Mehmet Zeybek olmak üzere tüm belediye personeline teþekkür etti.
Yapýlan konuþmalarýn ardýndan ekipler kendi yörelerine özgü halk oyunlarýný vatandaþlarýmýz için sergiledi. Festivalde halk oyunlarý ekipleri izleyenleri kendine hayran býraktý. Performanslarýyla göz kamaþtýran ekipler, Afyonkarahisarlýlar’dan tam not aldý.

