100. YIL MOTOSKLET SÜRÜÜ ZAFERE YAKITI
Afyonkarahisar 30 Austos Zaferi 101. yl dönümü ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yl dönümünün büyük bir gurur ve heyecanla “Zaferin kazanld topraklar” olarak tarihe geçen Afyonkarahisar’da farkl ve anlaml bir etkinlikle kutlad.
Etkinlikler kapsamnda bata Ankara, stanbul, zmir, Antalya, Konya, Kayseri olmak üzere Türkiye’nin farkl ehirlerinden gelen 500 motosikletli “100. Yl Motosiklet Sürüü” gerçekletirdi.
Gençlik ve Spor Bakanl, Afyonkarahisar Valilii, Afyonkarahisar Belediyesi, TMF, Anadolu Motor ve Doa Sporlar Kulübü i birliiyle düzenlenen “100. Yl Motosiklet Sürüü”nde motosiklet tutkunlar, Antpark’da bulutu.
Antpark önünde Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiitba, Afyonkarahisar Milletvekili brahim Yurdunuseven, Hakan eref Olgun, Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek ve il protokolünün verdii startla balayan etkinlik, Kocatepe Atatürk Antnda son buldu. Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, etkinlik alannda selamlama konumas yapt.
Büyük Taarruz ve Cumhuriyetimizin Kuruluunun yl dönümü etkinlikleri kapsamnda düzenlenen Motosiklet Sürüünün kutlamalara ayr bir renk kattn aktaran Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, motosiklet tutkunlarn ehrimizde arlamaktan büyük mutluluk duyduklarn söyledi.
Kurtulu mücadelesinin ve ehitlerimizin hatralarn yaatmak amacyla Ankara, stanbul, zmir, Antalya, Konya,Kayseri olmak üzere Türkiye’nin farkl ehirlerinden 500 motosiklet sürücüsünü birarada toplandn ifade eden Bakanmz kazasz belasz sürüler temennisinde bulundu.
Antpark önünde Türk bayrakl tiörtlerle törene katlan motosikletçiler, 20 kilometrelik mesafeyi kat ederek Kocatepe Atatürk Ant ve Kitabesi’ne ulat.
Katlmclar burada Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ehitleri yad ederek, büyük bir Türk bayra açp stiklal Mar okudu.

