--:--:--
Ajans

Vali Yiğitbaşı’nın 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Bağlantı kopyalandı!
Vali Yiğitbaşı’nın 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitaşı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, kentte görev yapan gazetecilerin gününü kutladı.

 

Vali Yiğitbaşı mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

“Ülkemizde ve şehrimizde kamuoyunu ulusal ve yerel düzeydeki gelişmelerden haberdar etme ve küresel-ulusal, ulusal-yerel arasındaki bağı iletişim ağıyla sürekli sıkı tutma görevini özveriyle yürüten tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. 

Halkımızın haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgiye anında ulaşabilmesi için demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olarak medya, ülkemizin modernleşme ve çağdaşlaşma süreçlerinde hep kritik rol oynamıştır. Dünyanın dört bir yanından hem doğru ve güvenilir bilgiyi kamuoyuna ulaştıran hem de ülkemizden tüm dünyaya tarafsız ve gerçek haberler ulaştıran gazetecilerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin kaderini paylaşmaktadır. Bugüne kadar bu kritik vazifeyi demokratik, adil, ilkeli ve dürüst bir şekilde icra eden gazetecilerimiz milletimiz için önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu anlamda özellikle son yıllarda gelişen dijital habercilik, internet haberciliği ve yeni medya kullanımları göz önüne alındığında, ilkeli, tarafsız ve güvenilir gazeteciliğin hem zorlukları hem de ülkemiz ve vatandaşımız için önemi daha iyi anlaşılacaktır. Son zamanlarda her zamankinden daha fazla çarpıtılmış haberlerle yüzleşmekte ve medyatik şiddet ve dezenformasyona maruz kalmaktayız. Bu süreçte küresel ve ulusal medya ağlarından doğruya en yakın haberi süzerek kamuoyuna ulaştıran, kısa vadeli çıkarlar ve ilkesiz habercilik yerine gazetecilik meslek ahlakını gözetip manipülatif haberlerden uzak duran gazetecilerimiz bu ülkenin en önemli kazanımları arasındadır. 

Hakkaniyet sahibi her bir gazetecimizin ülkemizde barış, huzur ve güven ortamının tesis edilmesinde azımsanamayacak düzeyde rolünün bulunduğunu ve ülkemizin daha demokratik koşullara ulaşmasında aracı değil kurucu bir rol üstlendiğini kabul ederek, tüm gazetecilerimize özverili, çalışkan ve adilane tavırlarından ötürü sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği zor koşullarda ve küresel salgında ülkemiz için çalışan tüm gazetecilerimizi sevgiyle selamlıyor, görev başında vefat eden gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum. 

Ulusal ve yerel basında görevini itinayla yürüten gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Sokak Satıcılarına Darbe: Peçeteye Emdirilmiş Uyuşturucu Ele Geçirildi.
Sokak Satıcılarına Darbe: Peçeteye Emdirilmiş Uyuşturucu Ele Geçirildi.
08 Ekim Dünya Görme Günü Göz sağlığını korumanın 10 yolu
08 Ekim Dünya Görme Günü Göz sağlığını korumanın 10 yolu
AJANS PRESS, 70 YILI AŞAN DENEYİMİNİ YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ MEDYA ZEKÂSINA TAŞIDI
AJANS PRESS, 70 YILI AŞAN DENEYİMİNİ YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ MEDYA ZEKÂSINA TAŞIDI
Mahkûmları Geleceğe Hazırlayan Proje: Vali Naci Aktaş Sergi Alanını Ziyaret Etti
Mahkûmları Geleceğe Hazırlayan Proje: Vali Naci Aktaş Sergi Alanını Ziyaret Etti
İNGİLTERE’DEN TÜRKİYE’YE PRESTİJLİ TURİZM ÖDÜLÜ
İNGİLTERE’DEN TÜRKİYE’YE PRESTİJLİ TURİZM ÖDÜLÜ
DIGIFREE PROJESİ KAPSAMINDA “GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ” AÇILDI
DIGIFREE PROJESİ KAPSAMINDA “GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ” AÇILDI
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim
sohbet