Yaşam

Bodrum, H125 helikopterle 2022’de tanışacak

Mavi Air adlı start-up şirketi, Airbus Helicopters’ın H125 helikopteri ile Bodrum’da hizmet vermeye başlıyor. Helikopterlerle kısa uçuşlar 1 Mayıs 2022 itibariyle start alacak.

MUĞLA (İGFA) – Alex Sahni tarafından kurulan Türk havacılık start-up şirketi Mavi Air, Türk Rivierası olarak adlandırılan Bodrum bölgesinde helikopter seferlerine başlamaya hazırlanıyor.  H125 helikopterleri, proje kapsamında önümüzdeki 3 yıl boyunca bölge içinde kısa uçuşlar sağlamak üzere hizmet verecek ve ilk sefer 1 Mayıs 2022 itibarıyla başlayacak.

Mavi Air, lüks turizm segmentindeki Mandarin Oriental gibi beş yıldızlı ve ödüllü tesislerin müşterilerine istek üzerine shuttle hizmeti sunacak.

Airbus Helicopters Türkiye ve Kafkasya Bölge Başkanı Alexandre Sanchez, “Mavi Air’ın, talep eden misafirlerine bu hizmeti sunmak için H125’i seçmesinden dolayı mutluyuz. Mavi Air’ın bugün oluşturduğu altyapı ve iş modeli, Bodrum’da gelecekteki Urban Air Mobility (kentsel hava ulaşımı) operasyonlarının önünü açabilir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu