Afyon HaberBelediyeler

BÜYÜK TAARUZ´UN 100. YILINDA EN BÜYÜK ORGANİZASYON

BÜYÜK TAARUZ’UN 100. YILINDA EN BÜYÜK ORGANZASYON

DÜNYA MOTOKROS AMPYONASI VE TÜRKYE MOTOFEST TANITIM TOPLANTISI

          Dünya Motokros ampiyonas ve Türkiye Motofest Tantm Toplants yapld. Yeni ampiyonalarn ve pek çok etkinliin yer alaca bu yl 4. Kez ehrimizde düzenlenecek Dünya Motokros ampiyonas ve Türkiye Motofest’tin lansman termal bir otelde gerçekletirildi.

Lansman Toplantsna; Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiitba, Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu Bakan Bekir Yunus Uçar ve il protokolü katlm salad.

4 AMPYONA 8 YARI

31 Austos – 4 Eylül tarihleri arasnda düzenlenecek festival ve ampiyona organizasyonlarnn hangi içeriklerde düzenlenecei ve bu etkinliklerde yer alacak sanatçlar kamuoyuna duyuruldu. 3-4 Eylül’de Dünya Motokros ampiyonas 2022’de Büyükler, Gençler, Kadnlar ve Avrupa kategorilerinde 4 farkl yar Afyonkarahisar Motor sporlar merkezinde yaplacak. MGXP of Turkey 2022 ampiyonasna yurt içi ve yurt dndan yüzlerce pilot ve takm katlm salayacak.

9 ÜNLÜ SANATÇI AFYONKARAHSAR’DA KONSER VERECEK

Motor yarlar heyecan, ünlü sanatçlarn ehrimizde düzenlenecei konserlerle taçlanacak. Hem yar severlere hem de tüm katlmclara hitap edecek organizasyon kapsamnda 9 ünlü sanatç konser verecek. 31 Austos Çaramba günü Sagopa Kajmer, Haluk Levent 1 Eylül Perembe Ebru Yaar, Manu Baba, 2 Eylül Cuma Mary Jane, Koray Avc 3 Eylül Cumartesi Göknur, Erol Evgin 4 Eylül Pazar günü ise Süper Star Ajda Pekkan Afyonkarahisar’da sahne alacak. 5 gün boyunca Afyonkarahisar müzie doyacak, ünlü sanatçlarla buluacak. Her gün iki konserin verilecei festivalle coku dorua çkacak.

EME GEÇEN HERKESE SONSUZ TEEKKÜRLER

Toplantda il protokolü de heyecanla beklenen MGXP of Turkey ve MotoFest hakknda düüncelerini dile getirdi. Türkiye Motosiklet Federasyonu Bakan Bekir Yunus Uçar Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek ve emei geçenlere teekkür ederek konumasna balad. Uçar; Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak hayallerinin peinden koan bir aileyiz. Bize önce gerçekten hayal gibi gelmiti ama bu kadim ehri bir ehir olmaktan öteye tayan, yuva yapan Belediye Bakanmzla tanmay nasip etti. Düüncelerimiz hayallerin gerçek olduu noktaya gelmi oldu. Hayalleri ile yetinmeyen bir milletiz, yetinmedik hep daha iyisi için urayor olacaz. Sonsuz ükürler olsun. Kymetli Valimizin de bu kadim ehre hayrlar getirdiini düünüyorum. Belediye Bakanmzn hatr bizde çok önemli bize belediye bakanl deil abilik babalk yapt. Bu ehir için elimizden gelen ne varsa yapmak zorundayz. Gerçekten çok ansl bir ülkeyiz ülkemizdeki bütün güzelliklerin mimar cumhurbakanmz varl ve dirlii ile bir arada tuttu. Bize de unu öretti; bir eyi marka haline getirmenin deerini öretmiti. Bizim de bu organizasyonumuzu marka haline getirdi. Gittiimiz her ülkede Google aramalarnda Afyon yazyorum bunu yazdmda motorkros ya da MXGP AFYON çkyor. Yurt dnda bu aramay yaptmzda motokros ampiyonas birinci srada çkyor. Bu noktada çok mutluyuz. Bu sene yurt içinden ar protokol kabul ediyoruz ama Dünya Motorkros Federasyonu Bakan da ilk kez Afyonkarahisar’a gelecek. Uluslararas Federasyonun bu konuya hassasiyetle eildiini anlayabiliyoruz. Sosyal, sportif ve sanatsal olarak bambaka bir organizasyonu yayor ve yaatyor olacaz. Cumhurbakanmz bata olmak üzere emei geçen herkese sonsuz teekkürlerimi arz ediyorum. Belediye Bakanma Emrindeyiz Bakanm diyor sayglarm sunuyorum diye konutu.

ZEYBEK BAKAN’DAN OLMPYAT KÖYÜ MÜJDES

Bakanmz Mehmet Zeybek ise; organizasyonun bu yl bir baka güzel olacan söyledi. Zeybek Bakan Bu sene 4. düzenleyeceimiz organizasyonu hep birlikte gerçekletireceiz. 2020 de pandemiden dolay etkinlikler yapamadk. Avrupa’da böyle bir organizasyon ve böyle bir pist bulunmuyor. Hemen hemen her yl yaplan yarmalarda ödül aldk. Bu seneki organizasyonda FM Bakan’nn da buraya gelmesi son derece bizi memnun edecek. Yarlar öncesi 3 veya 4 ay süreyle belediye ekiplerimiz pisti bakmdan geçiriyor. Gençlik ve Spor Bakanmz bana unu söylemiti. Spor lisesi yapalm dedi ama Spor Lisemiz var demitim. Saolsun Afyon’u ziyaretlerinde her talebimizi yerine getirdi. Olimpik yüzme havuzumuzu faaliyete almamz istedi bakanlmz destek salad. Su tutmayan havuz problemini çözdük. Havuz bittii an Türkiye ampiyonasn Afyonda yapacaz dedi. Bisiklet severler de bisiklet istediler.  Olimpiyat köyü projemiz var onu da gerçekletireceiz. O projeyi de kendilerine arz edeceiz. Bu projeyi de Afyon’a kazandracaz. Sporun her türlüsüne destek vermeye gayret ediyoruz. Kano yarlar talebini geri çevirmedik belediyemize ait kafeyi müdürlüümüze tahsis ettik. Afyonda yetien kanocular farkl illerde yarmalara katlyor. Bu bizim için gurur verici. Rahvan at yarlar pistinin de ihalesini yapacaz. Sporun her dalnn yapld bir il haline getirmeyi hedefliyoruz. Biz bu yola inanarak çktk. Bizi bu ekilde yetitiren bir Cumhurbakanna sahibiz. Bizlere destek olan Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan’a sonsuz ükranlarm sunuyorum. dedi.

BAKANIMIZIN HEYCANINDAN ETKLENMEMEK MÜMKÜN DEL

Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiitba ise heyecann paylaarak; Geldiimden beri pek çok ey örendim. Belediye Bakanmzn heyecann hissetmemek etkilenmemek mümkün deil. Bu ehirde böyle bir organizasyonun 4. defa yaplmas beni onurlandrd. Önceki yllarda bir Türk kadnn da bu organizasyonda yarmas beni ayrca gururlandrd. Afyonkarahisar son dönemde ehrimize kazandrlan spor yatrmlar ile adeta ayaa kalkm durumda. Kocatepe Spor Kompleksi, Kano Merkezi, Sultanda Gençlik Kamp, Spor Lisesi, Atçlk ve Binicilik Merkezi, tüm ilçelerde tamamlanan ve çalmalar süren spor yatrmlaryla, Afyonkarahisar spor ehri olduunu kantlyor. En iyi motokros pisti ödüllü Afyon Motorsporlar Merkezi’nde, Dünya Motokros ampiyonas’nn Türkiye etab ve Türkiye MotoFest’i yapmann heyecann ve gururunu yayoruz. 2018 ylnda ilki baaryla gerçekletirilen bu spor organizasyonu, bizim il olarak uluslararas organizasyonlar baaryla gerçekletiren sayl il arasna girdiimizi de göstermi oldu. Dünya Motokros ampiyonas yar ve festivali; Türkiye’nin hem tantmna hem ekonomisine büyük katklar sunuyor. Ayn zamanda ilimizin ismini de daha çok kitleye duyuruyor ve tekrarlanan organizasyonlarla ehrimizin ad kalc olarak ön plana çkyor. 31 Austos – 4 Eylül 2022 tarihleri arasnda yaplacak olan entegre gençlik ve spor etkinlii Türkiye MotoFest de; Türkiye’nin yakndan tand yldzlar konser etkinliklerinde Afyonkarahisarllarla buluturacak. Dolu dolu etkinliklerle güzel bir yaz dönemi bizleri bekliyor. Motor Sporlar arasndaki en popüler etkinlik olan En yi Alt Yap, En yi Padok ve En yi Pist ödüllerinin sahibi Afyon Motor Sporlar Merkezi’nde, 4. kez düzenleyeceimiz Dünya Motokros ampiyonasnn ehrimize hayrlar getirmesini diliyor, tüm hemerilerimizi imdiden ampiyonaya davet ediyorum dedi.

 

Haberin videosu için linki TIKLAYIN

https://we.tl/t-rtE2Lh907s

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu