Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ülkü Ocakları’ndan Hayati Çağrı: Afyonkarahisar Kızılay’a Kan Bağışı Kampanyası

Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Çetinkaya, Kızılay ile işbirliği yaparak tüm Ülkücüleri kan bağışına davet etti. Bu önemli kampanya, bir Ülkücünün acil kan ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Çetinkaya, Kızılay ile işbirliği

Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanı Mesut Çetinkaya, sosyal medya ve teşkilat içi mesajlaşma platformları aracılığıyla tüm Ülkücü camiaya seslendi. Kızılay Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nün Ülkü Ocakları binası ön bahçesine kuracağı kan bağışı çadırıyla, bir vatandaşın hayatına dokunmak için harekete geçtiklerini duyurdu.

Perşembe Günü Saat 16:00-20:00 Arası Kan Bağışı Yapılacak

Başkan Çetinkaya’nın çağrısına göre, Perşembe günü 16:00 ile 20:00 saatleri arasında Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasının ön bahçesinde Kızılay’ın mobil kan bağışı ekibi hazır bulunacak. Çetinkaya, her Ülkücüden sadece “bir ünite değil, sadece bir tüp kan” verme beklentisi içinde olduğunu belirtti. Bu ifade, kan bağışının ne kadar kolay ve hızlı bir işlem olduğunu vurgularken, aynı zamanda her bir kan bağışının taşıdığı yaşamsal önemi de ön plana çıkarıyor.

Toplumsal Duyarlılık ve Dayanışma Örneği

Mesut Çetinkaya, çağrısında toplumsal dayanışmanın ve duyarlılığın altını çizdi. “Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Yönetimi, tüm teşkilatları, sosyal çevremiz, eşimiz dostumuz; ne kadar kişiye ulaşabilirsek kardeşimizin hayata tutunmasına o kadar yardımcı olabiliriz” sözleriyle, kampanyanın sadece Ülkücülerle sınırlı kalmayıp geniş bir kitleye yayılması gerektiğini ifade etti. Bu çaba, bir kişinin hayatını kurtarma gayretinin ötesinde, toplumsal bağları güçlendiren ve yardımlaşma kültürünü pekiştiren bir adım olarak değerlendiriliyor. Başkan Çetinkaya’nın bu konudaki “Hepinizden özveri bekliyorum” ifadesi, kampanyanın ne denli önemli olduğunu ve her bireyin katkısının ne kadar değerli olduğunu ortaya koyuyor.

Döğerli Bir Ülkücünün Talebi Üzerine Başlatılan Kampanya

Bu anlamlı kan bağışı kampanyasının arkasında, Döğerli bir Ülkücüden gelen acil kan ihtiyacı talebi yatıyor. Başkan Çetinkaya, bu talebi hiç tereddüt etmeden değerlendirerek, tüm teşkilat mensuplarını ve Afyonkarahisar halkını bu insanlık görevine davet etti. Bu durum, Ülkü Ocakları’nın sadece siyasi bir yapıdan ibaret olmadığını, aynı zamanda üyelerinin ve toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına duyarlı bir sivil toplum kuruluşu kimliğini de yansıttığını gösteriyor. Kan bağışının, hayat kurtarmanın en kolay ve en insani yollarından biri olduğu unutulmamalıdır. Her damla kanın, bir cana umut olduğu bilinciyle hareket eden Ülkü Ocakları, bu kampanyayla bir kez daha toplumsal sorumluluğunu yerine getiriyor.