Türkiye

Malatya Kayısı Festivali’nde ilk gün tamamlandı

24’üncü Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin ilk günü yapılan etkinliklerle tamamlandı.

MALATYA (İGFA) – Pandemi kısıtlamaları nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan Kayısı Festivali, bu yıl yapılan etkinliklerle başladı. 16-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 24. Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin ilk günü çeşitli etkinliklerle tamamlandı.

Festivalin ilk günü, Şemsiye Sokakta festivalin açılışının ardından Millet Bahçesi’nde ‘Kayısının Serüveni’ Fotoğraf sergisi ve çocukların boyama etkinliğinin ardından Sümer Park’ta gerçekleştirilen Malatya Türküleri konseriyle tamamlandı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği sergi açılışının ardından 06-14 yaş gruplarındaki 100 çocuğun katılımıyla Millet Bahçesi’nin farklı noktalarında boya etkinliği yapıldı.

Festivallerde önemli olanın gençleri, çocukları, kadınları ve yaşlıları festivalin paydaşı yaparak Malatya ruhunu yukarıya doğru çıkarmak olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “24. Kayısı Festivalimizi mütevazi bir şekilde Malatyalı hemşerilerimizle kutlamak istiyoruz. Bilindiği gibi 2 Temmuz’da pandemi ile ilgili kararlar alındıktan sonra aradaki zaman çok kısaydı. Bir taraftan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, diğer taraftan Kurban Bayramı ister istemez bizi sıkıştırdı. Dolayısıyla mütevazı şekilde bu yılı atlatalım önümüzdeki yıl bütün Malatya’nın paydaşlarının katıldığı geniş katılımlı bir kayısı festivalini amacına ve lafsına uygun bir şekilde gerçekleştirelim dedik. Kayısı festivalimizi kayısı hoşafı ikramı ve kayısı fuarının serüveninin olduğu sergiyle Şemsiye Sokakta başlattık. Ardından Millet Bahçesi’nde öğrencilerimizin tuvaller üzerine boyamasını yaptığı ve kayısı ile ilgili düşüncelerini ifade ettikleri resim etkinliğine katıldık” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu