Yaşam

Kadın Oyunları Festivali Balıkesir’de final yapıyor

Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk ve tek kadın temalı tiyatro festivali Kadın Oyunları Festivali’nin finaline Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ev sahipliği yapacak.

BALIKESİR (İGFA) – Geçtiğimiz yıl Atölye Kültür Sanat organizasyonu ile birincisi düzenlenen Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk ve tek kadın temalı tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali, 2022 final programını Ankara, Konyaaltı ve Bandırma’nın ardından bu yıl yine Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirecek.

22 Mart akşamı Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in ve katılımcıların açılış konuşmaları, ardından ise Ayvalık Kadın Saz Topluluğu’nun vereceği konser ile açılışı yapılacak olan festival, 23 Mart’ta Caner Cindoruk ve Melis Birkan’ın oynadığı “Yeni Bir Şarkı” oyunu ve ardından 24 Mart’ta Bi Tık Tiyatro’nun sahneye koyduğu “45 Saniye” adlı oyun ile devam edecek. 25 Mart’ta Berna Laçin’in sahnelediği “Hayal Satıcısı” adlı oyunun ardından 26 Mart’ta İran’lı şair Furuğ Ferruhzad’ın hayatını konu edinen ve Nazan Kesal’ın oynadığı “Yaralarım Aşktandır” oyunu sahnelenecek.

Festivalin finali ise aynı zamanda  27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne denk gelmesi sebebiyle daha da anlam kazanacak.

Lale Mansur ve Gizem Aldemir’in etkileyici performansları ile sahneledikleri kara komedi tarzındaki “Acı Kaybımız” adlı oyun Ayvalıklılara ve şehri gezmeye gelen misafirlere anlamlı bir tiyatro akşamı yaşatacak.

Öte yandan Didem Apaydın ve Hayrettin Filiz’in “Türk ve Dünya Tarihinin Unutulmayan Kadınları” adlı pul, efemera, kartpostal ve obje sergisi festival boyunca Vural Sineması’nda sanatseverler ile buluşacak. 26 Mart günü ise saat 16:00’da Ayvalık Orhan Peker Sergi Salonu’nda Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ile Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek eşitliği komisyonu üyesi Gamze Taşçıer festival kapsamında Ayvalıklılar ile söyleşi gerçekleştirecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu