Türkiye

Bursa Nilüfer’de kırsalın geleceği olacaklar

Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Köyünün geleceği misin?” projesine katılan çocuklar kendileri için oluşturulan renkli ve bir o kadar öğretici eğitim ve etkinlik programlarında eğlenerek öğreniyorlar.

BURSA (İGFA) – Nilüfer’in kırsal mahallelerinde yaşayan çocukların sürdürülebilir projeler üreterek kendileri ve köylerine bir gelecek oluşturmaları için hayata geçirdiği “Köyünün geleceği misin?” isimli projeye katılan Fadıllılı çocuklar, yaz tatillerini dolu dolu geçiriyor.

Proje sayesinde sinema, arkeoloji, tarih, harita okuma, yaratıcılık, dans ve ritim atölyesi, proje yazma eğitimleri, gökyüzü gözlemi, fotoğrafçılık, grafik dizayn ve sosyal medya eğitimleri alıyor.  Kendileri için oluşturulan renkli ve bir o kadar öğretici eğitim programlarının yanı sıra Mysia Yolları doğa gezileri ve Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi ziyaretleri gibi etkinliklere ücretsiz olarak katılan çocuklar ayrıca Nilüfer Belediyesi’nin Fadıllı Havacılık Tesisleri’nde, yamaç paraşütü ve havacılık hakkında temel bilgilendirme eğitimleri alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu