b Bu düzen adil değildir – Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim
Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu düzen adil değildir

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı Aziz milletimiz, kıymetli basın

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı

Aziz milletimiz, kıymetli basın mensupları;

Ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmeler, ekonomik sıkıntılar ve toplumun geniş kesimlerini etkileyen uygulamalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

Öncelikle trafik cezaları meselesine değinmek istiyorum.

​Son dönemde trafik cezalarındaki fahiş artışlar, bir denetim mekanizması olmaktan çıkmış, bütçe açığını kapatma aracına dönüşmüştür. Ceza oranlarındaki orantısız artış, zaten geçim derdinde olan şoför esnafımızın ve vatandaşımızın belini bükmektedir. Devlet, vatandaşına pusu kurmaz; devlet vatandaşı eğitir ve korur. Cezayı bir gelir kapısı olarak gören anlayışı reddediyoruz!

Bir tarafta geçim mücadelesi veren vatandaşımız, diğer tarafta sürekli artan cezalar ve yükler… Bu tablo, adalet duygusunu zedelemektedir.

Bugün emeklimiz ay sonunu getiremiyor.

Asgari ücretli geçim sıkıntısı içerisinde yaşam mücadelesi veriyor.

Gençlerimiz gelecek kaygısı taşıyor.

Ekonomideki mevcut düzen maalesef toplumun geniş kesimlerini sıkıntıya sürüklerken, servetin küçük bir kesimde yoğunlaştığı bir tablo ortaya çıkarmaktadır.

Biz buradan açıkça söylüyoruz:

Türkiye’de artık %10’un zenginleştiği, %90’in borç ve geçim yükü altında ezildiği bir ekonomik düzen sürdürülebilir değildir.

Bu düzen adil değildir.

Bu düzen sosyal barışı da tehdit etmektedir.

Yeniden Refah Partisi olarak bizim savunduğumuz anlayış Adil Ekonomik Düzen anlayışıdır.

Üretimi esas alan, faize değil emeğe dayanan, insanı merkeze alan bir sistemdir.

Değerli basın mensupları,

Dünya gündeminde yaşanan gelişmeleri de yakından takip ediyoruz.

Ortadoğu’da yaşanan çatışmalar ve özellikle İran ile yaşanan gerilimler bölgemizi büyük bir istikrarsızlık tehdidiyle karşı karşıya bırakmaktadır.

Biz burada açıkça ifade ediyoruz:

Ortadoğu’da barışı tehdit eden, sivillerin hayatını hiçe sayan ve yıllardır bölgede istikrarsızlığa sebep olan Siyonist İsrail’in saldırgan politikaları artık son bulmalıdır.

Bölgede savaş değil adalet, çatışma değil barış hakim olmalıdır.

Türkiye, tarih boyunca mazlumların yanında durmuş bir ülkedir.

Bugün de aynı duruşu sergilemek zorundadır.

Biz Yeniden Refah Partisi olarak;

Milletimizin refahını savunmaya,

Haksızlıklara karşı ses yükseltmeye,

Adil ekonomik düzeni savunmaya,

Mazlum coğrafyaların yanında durmaya

devam edeceğiz.

Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza siz basın mensuplarımıza saygılarımı sunuyorum.

Fehmi Güray Çakır

Yeniden Refah Partisi

Afyonkarahisar İl Başkanı