Yaşam

Bursa Gürsu’da sosyal sorumluluk kültür sanatla taçlanıyor

Bursa’da Gürsu Belediyesi, kültür sanat etkinlikleriyle çocukların çevre konusunda sosyal sorumluluk duyarlılığı kazanmasını sağlıyor.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Gürsu ilçesinde çevre konusundaki sosyal sorumluluk bilincini kültür sanatla harmanlayan Gürsu Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıkları belediyeye getirerek çevreyi koruma duyarlılığına katkı sağlıyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, çocukların getirdikleri geri dönüştürülebilir atıklarla belediyeden ücretsiz sinema ve tiyatro bileti alma hakkı kazandığına dikkati çekerek, “Çevreyi ve doğayı koruma, geri dönüşümle doğal kaynaklarda tasarruf yapma hassasiyetiyle büyüyen yeni nesiller yetişecek. Böylece, hepimizin gelecekte doğal kaynakları korunmuş, temiz bir dünyada yaşama şansı olacak. Bu amaçla başlattığımız bu uygulamayla, çocuklarımıza çevre duyarlılığı kazandırırken, kültür sanat etkinlikleriyle kişisel gelişimlerini sağlıyoruz” diye konuştu.

Her hafta düzenlenen sinema ve tiyatro gösterimleri kapsamında, dönüştürülebilir atıkları getirerek bilet kazanan çocuklar afacan mühendis Aslan’ın hikayesini anlatan “Aslan : Hürkuş Kayıp Elmas’’ adlı sinema filmi ve “Kırmızı Duvar” adlı çocuk tiyatro oyununu izleme olanağı buldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu