Türkiye

Bakan Yanık: İhtiyaç sahiplerine bir ayda 4,9 milyar lira nakdi yardım yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ocak ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) –  Vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için çeşitli sosyal yardım programlarıyla destek olduklarını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, elektrik yardımından barınma yardımına, sosyal ekonomik destekten evde bakım yardımına, Genel Sağlık Sigortası yardımından eğitim yardımına kadar birçok başlıkta vatandaşları yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Ocak ayı içerisinde gerçekleşen nakdi yardımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelere Ocak ayı içerisinde 143 milyon TL Elektrik Tüketim Desteği verdiklerini kaydetti.

Sağlık güvencesi olmayan ya da sağlık sigortası primleri Bakanlıkça karşılanan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için destekte bulunduklarını söyleyen Bakan Yanık, bu kapsamda Genel Sağlık Sigortası primlerinin karşılandığını belirterek, “Vatandaşlarımızın SGK’ye ödemesi gereken 1.9 milyar TL’lik Genel Sağlık Sigortası primini Bakanlık olarak biz üstlendik. Ayrıca 2.6 milyon TL’lik hastane, ilaç, reçete, optik katılım payı adı altında ödenen tutarı da hak sahiplerine iade ettik” dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik politikalar geliştirmenin yanı sıra ekonomik destek de verdiklerini belirten Bakan Yanık, bu kapsamda 1.138 milyar TL engelli aylığını ve 957 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını belirtti.

KIŞ MEVSİMİ İÇİN 220 MİLYON LİRA AKTARILDI

İhtiyaç sahibi vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için yeni bir ek kaynak hazırladıklarına dikkat çeken Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın kış aylarındaki ihtiyaçlarının karşılanmasına öncelik verdik. Bu kapsamda ilk etapta 220 milyon TL’yi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktardık” ifadelerini kullandı. Bakan Yanık, ayrıca doğum sonrasında talep eden her vatandaşa Doğum Yardımı kapsamında 30,2 milyon TL destek sağladıklarını bildirdi.

PANDEMİ DESTEKLERİNE DEVAM

Bakan Yanık, COVID-19 pandemisi nedeniyle hayata geçirilen Salgın Sosyal Destek Programı ile dönemsel ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ettiklerini bildirdi. E-Devlet üzerinden Faz-3 destek başvurusunun sürdüğünü belirten Bakan Yanık, Ocak ayına ilişkin 7.3 milyon TL Faz 3 ödemesi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik nakdi desteklerin düzenli bir şekilde devam ettiğini ifade eden Bakan Yanık, vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için kaynakları seferber etmeye devam ettiklerini söyledi. Yanık, bu kapsamda Ocak ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduklarını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu