Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında İl Müdürü Özkan Parlak tarafından Vali Aktaş’a Afyonkarahisar genelinde yürütülen çalışmalar hakkında brifing verildi.
Toplantıda kentte yürütülen tarımsal üretim faaliyetleri, çiftçilere yönelik destek programları ve projeler ele alındı.
ÇİFTÇİLERE YÖNELİK DESTEKLER ELE ALINDI
Gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında Afyonkarahisar’da üreticilere yönelik sağlanan destekler, tarımsal kalkınma projeleri ve üretimin artırılmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi paylaşıldı. Ayrıca tarımsal üretimin sürdürülebilirliği, üreticilerin desteklenmesine yönelik uygulamalar ve yürütülen projeler de toplantının gündeminde yer aldı.
GIDA GÜVENLİĞİ VE HAYVANCILIK ÇALIŞMALARI GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda gıda güvenliği kapsamında yürütülen denetim faaliyetleri ile birlikte hayvancılık ve bitkisel üretim alanlarında yapılan çalışmalar da değerlendirildi. Afyonkarahisar genelinde tarımın tüm alanlarında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Dr. Naci Aktaş, yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
