Ege Bölge

Bursa Yıldırım’da kaçak yapılara geçit yok!

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kaçak ve plansız yapılaşmayla mücadele sürüyor.

BURSA (İGFA) – 2022 yılını ‘Tapu ve Dönüşüm Yılı’ olarak ilan eden ve çalışmalarını bu doğrultuda yoğunlaştıran Yıldırım Belediyesi, bir yandan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçenin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirirken,  diğer yandan da kaçak yapılaşmayla kararlı mücadelesini sürdürüyor.

Modern bir Yıldırım oluşturmak adına 14’ü 2022’de olmak üzere toplam 517 kaçak yapının yıkımını gerçekleştiren Yıldırım  Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kaçak olduğu belirlenen yapılarla hukuki mücadelelerine devam ediyor.

Ekipler, son olarak Yıldırım Emniyet Müdürlüğü ve çevik kuvvet ekiplerinin ortak programı dâhiliyle Çınarönü Mahallesi 4. Akarsu Sokak’ta bulunan 5 katlı ruhsatsız yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, insanların can güvenliğini riske atacak, şehir kimliğine zarar verecek yapılaşmaya hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceklerini belirterek, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla hemşehrilerimize güvenli,  kent estetiği ile uyumlu, sosyal donatı alanlarını bünyesinde barındıran yaşam alanları oluştururken, bu vizyonumuza zarar verecek yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu