Afyon Haber

Afyon’da Camiler Mübarek Ramazan Ayına Hazırlanıyor!

Afyonkarahisar’da Ramazan ayı nedeniyle camilerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına başlanıldı

Belediyeden yapılan açıklamada Afyonkarahisar’lı vatandaşlarımızın ibadetlerini daha sıhhatli koşullarda, huzurlu bir şekilde yapabilmeleri amacıyla merkez ve merkeze bağlı mahallerdeki cami, Kur’an kursu ve türbelerde dezenfekte edilecek.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yerinde gördü
Ulu Camii’nden başlayan çalışmaları Başkan Zeybek yerinde inceledi. Cami halılarını, son teknoloji yıkama makineleriyle temizleneceğini ifade ederek Ramazan Ayı’na kadar bu çalışmayı tamamlamayı amaçladıklarını kaydetti.

​​​​​​​Camilerin temizliğine büyük ehemmiyet verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise ibadet mekânlarımıza, hepimizin göz bebeği gibi bakması gerekliliğini dile getirdi. “Camilerimiz bizim en mübarek mekanlarımız” diyen Başkan Zeybek; “ İnsanlarımızın bu mübarek mekânlarda temiz ve ferah bir ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri bizim amacıyla çok büyük ehemmiyet arz ediyor. Başı rAhmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan Ayı’nda halkımızın ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları amacıyla camilerde temizlik çalışmalarımıza başladık. Genellikle okunan mukabeleler ve kılınan teravihler ile camilerimiz mühim bir işlevi yerine getiriyor. Bizlerde bu vesile ile vatandaşlarımızın sıhhatli ve hijyen şartlarının sağlandığı bir ortamda ibadetlerini huşu amacıylade yapmaları adına temizlik çalışmalarımızı Ramazan Ayı’na kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu