--:--:--
Afyon Haber

Afyonkarahisar’da 112 Ekibine Saldırı: Ambulansı Kaçırmaya Teşebbüs!

Bağlantı kopyalandı!
Afyonkarahisar’da 112 Ekibine Saldırı: Ambulansı Kaçırmaya Teşebbüs!

 

Afyonkarahisar’da trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Sağlık ekibi, sözlü taciz ve fiziki saldırıya uğradı.

Saldırganların ambulansı kaçırma girişimi, personelin soğukkanlılığı sayesinde engellendi.

 

Afyonkarahisar’da trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Sağlık ekibi, tıbbi triyaj kurallarını hiçe sayan bir grubun sözlü tacizine ve fiziki saldırısına maruz kaldı. Yaşanan olayın yalnızca bir tartışma olmadığı, saldırganların eylemleriyle daha ciddi boyutlara ulaştığı belirtildi.

Ambulansı Kaçırmaya Kalkıştılar

Olay sırasında ekibi iterek etkisiz hale getirmeye çalışan saldırganlar, ambulansın şoför kabinine girerek aracı kaçırma teşebbüsünde bulundu. Sağlık personelinin soğukkanlı davranarak kontak anahtarını çekmesi, olası bir facianın önüne geçti.

Hastaneye Kadar Takip Ettiler

Saldırının olay yerinde sona ermediği, 112 ekibinin Bolvadin Devlet Hastanesi’ne kadar araçlarla takip edildiği öğrenildi. Hastane bahçesinde de tehditlerin sürdüğü bildirildi.

“Sağlık Emekçisi Sahipsiz Değildir”

Konuya ilişkin açıklama yapan Genel Sağlık-İş Afyonkarahisar İl Başkanı İsmail SAYIN, yaşananlara sert tepki gösterdi. SAYIN açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Afyonkarahisar’da trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Sağlık ekibimiz; tıbbi triyaj kurallarını hiçe sayan, cehaletten beslenen bir grubun sözlü tacizine ve fiziki saldırısına uğramıştır.
Olay sadece bir ‘tartışma’ değildir! Ekibimizi iterek etkisiz hale getirmeye çalışan saldırganlar, ambulansın şoför kabinine girerek aracı kaçırma teşebbüsünde bulunmuştur. Personelimizin soğukkanlılığı sayesinde kontak anahtarının çekilmesi, büyük bir facianın önüne geçmiştir. Bu barbarlık olay yerinde bitmemiş; ekibimiz Bolvadin Devlet Hastanesi’ne kadar araçlarla takip edilmiş, hastane bahçesinde tehditler devam etmiştir.
Genel Sağlık-İş Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak ilan ediyoruz:
Sağlık çalışanını iterek yolundan çekmeye çalışan, devletin ambulansını gasp etmeye cüret eden bu şahıslar, sadece sağlıkta şiddet faili değil; kamu güvenliğini tehdit eden birer suçludur!
Söz bitti, sabır tükendi! Meslektaşlarımızın canına kasteden bu zorbalar en ağır cezayı alana kadar hukuki sürecin takipçisi olacağız. Sağlık emekçisi sahipsiz değildir!
Gereği yapılacaktır.”

Genel Sağlık-İş Afyonkarahisar İl Başkanı İsmail SAYIN

Benzer Haberler

SAĞLIKTA BAŞARININ ARKASINDAKİ 3 GÜZEL İNSAN
SAĞLIKTA BAŞARININ ARKASINDAKİ 3 GÜZEL İNSAN
YAĞMUR SİBEL CAN’I DURDURAMADI!
YAĞMUR SİBEL CAN’I DURDURAMADI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işçi kıyımı: 238 milyonluk usulsüzlüğü ortaya çıkaran işçi işten çıkarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işçi kıyımı: 238 milyonluk usulsüzlüğü ortaya çıkaran işçi işten çıkarıldı
“VATANDAŞIMIZIN TALEBİ BİZİM BİRİNCİ VAZİFEMİZDİR”
“VATANDAŞIMIZIN TALEBİ BİZİM BİRİNCİ VAZİFEMİZDİR”
AK Parti 182. İl Başkanları Toplantısı Yapıldı: Afyonkarahisar Heyetinden Kritik Temaslar
AK Parti 182. İl Başkanları Toplantısı Yapıldı: Afyonkarahisar Heyetinden Kritik Temaslar
MİLLETİN SOFRASINDAKİ PORSİYON HER GEÇEN GÜN KÜÇÜLÜRKEN KENDİ FONLARINI BÜYÜTMÜŞLER!
MİLLETİN SOFRASINDAKİ PORSİYON HER GEÇEN GÜN KÜÇÜLÜRKEN KENDİ FONLARINI BÜYÜTMÜŞLER!
Afyonkarahisar'ın Dijital Kalbi
Afyon Haber – Afyon Son Dakika ve Güncel Haberler | AfyonHaberim

Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.

Copyright © 2015 afyonhaberim.com | Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım ve Yazılım: Afyon Haberim
sohbet