Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde başlatılan Hayvan Arama Kurtarma Eğitimlerinin devamı niteliğinde hazırlanan “Acil Durum ve Afetlerde Hayvanların Korunması ve Refahı – RESQ-ANIMALS” projesi kapsamında İspanya–Türkiye iş birliğiyle online toplantı gerçekleştirildi.
Afyon’da Başlayan Eğitimler Uluslararası Projeye Dönüştü
Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde 03-05 Şubat 2026 tarihlerinde başlatılan Hayvan Arama Kurtarma Eğitimlerinin devamı niteliğinde önemli bir proje hayata geçirildi. Eğitimlerin sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla çalışmalar projelendirilerek Erasmus+ KA2 İşbirliği Ortaklıkları kapsamında yeni bir aşamaya taşındı.
“Acil Durum ve Afetlerde Hayvanların Korunması ve Refahı – RESQ-ANIMALS” adı verilen proje, İspanya ve Türkiye iş birliğiyle başlatıldı.
RESQ-ANIMALS Projesi İçin Online Toplantı
Proje kapsamında yürütülecek çalışmaların planlanması amacıyla taraflar arasında online toplantı gerçekleştirildi.
İspanya ve Türkiye ortaklığıyla başlatılan proje çerçevesinde afet ve acil durumlarda hayvanların korunması ve refahına yönelik çalışmalar ele alındı.
Hayvan arama kurtarma eğitimlerinin devamını içeren proje ile iki ülke arasında iş birliği temelinde çalışmaların yürütülmesi planlanıyor.
Hashtagler
#Afyonkarahisar
#AFAD
#RESQAnimals
#HayvanAramaKurtarma
#ErasmusPlus
#AfetYönetimi
#Türkiyeİspanyaİşbirliği
