Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme maratonunda müzakereler hız kesmeden sürüyor. 2026 ve 2027 yıllarını kapsayacak zam oranları ile mali ve sosyal hakların belirleneceği süreçte, 11 hizmet koluna ilişkin ön görüşmeler tamamlandı. Ardından kamu görevlilerinin geneline yönelik tekliflerin ilk tur müzakereleri yapıldı.
Yetkili sendikalar, taleplerini netleştirerek masaya koyarken, gözler artık kamu işvereninin ilk zam teklifine çevrildi. Bu teklifin önümüzdeki günlerde sunulması bekleniyor.
Memur-Sen’in talepleri ne?
Yetkili konfederasyon Memur-Sen, 2026 yılı için şu maddeleri gündeme taşıdı:
2027 yılı için ise:
Memur-Sen, hem ücretlerde taban maaş düzenlemesi hem de enflasyon karşısında gelir kaybını önleyecek refah payı uygulamasının zorunlu olduğunu vurguluyor.
Kamu-Sen’in zam ve sosyal hak önerileri
Kamu-Sen ise taleplerini daha yüksek seyyanen zam ve ek refah payı üzerine kuruyor. Sendika, tüm memur ve emeklilere 7.500 TL seyyanen zam talep ederken, 2026 yılı için:
2027 yılı için ise:
Taraflar arasında yürütülen müzakereler, ağustos ayı sonuna kadar devam edecek.
Anlık Afyon son dakika gelişmeleri, tarafsız yerel analizler ve güncel Afyon Haberleri afyonhaberim.com'da. Şehrin en doğru Afyon Haber kaynağı olarak, ilkeli gazetecilik ilkeleriyle 7/24 hizmetinizdeyiz.