Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

21. AFYONKARAHİSAR CAZ MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

Bu haberin fotoğrafı yok

21. AFYONKARAHSAR CAZ MÜZK FESTVAL BALADI (VDEO HABER)

     “21. Afyonkarahisar Caz Festivali”nin açl konserinde Lucia Bakaiova Quartet sahne ald. NG Afyon Otel’de gerçekleen konser için Çekya’nn bakenti Prag’dan gelen ünlü caz sanatçs Bakaiova’ya, piyanoda Mikulas Pokorni, kontrbasta Martin Gerla, davulda ise Ivan Audes elik etti.

      Etkinliin Genel Sanat Yönetmenliini üstlenen Hüseyin Bakadem, yapt konumada destek veren bata Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek’e teekkür etti.

      Festivalin bu yl Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un ve Bakan Yardmcs Özgür Özkan Yavuz’un özel desteiyle hayata geçtiini dile getiren Bakadem, u bilgileri verdi: “Tabiri caizse herkes karnca kararnca destek vererek bugünlere getirdi. 21. yla gelebiliyorsak eer eri ya da doru söylemek gerekirse, skntlar oluyor demek ki hep beraber baarmz. Afyon, Dünya Motokros ampiyonas’nn yapld bir ehir oldu artk. Afyon, gastronomi ehri oldu. Ayazini ile termal turizmin dnda, artk tarih turizmiyle de ön plana çkmak için özel bir gayret sarf ediyor.”

          Hüseyin Bakadem, Türkiye’deki önemli 3 caz festivalinden biri olan Akbank Caz Festivali’nin bu yl 30, stanbul Caz Festivali’nin 28, Afyonkarahisar Caz Festivali’nin ise 21. yln kutladn vurgulayarak, “Kültür turizmi açsndan da sanat turizmi açsndan da çok önemli. Çünkü bugün Google’a Afyon yazdnzda, Afyon Caz Festivali çkyor artk. Baka bir ey çkmyor. Caz ya da Klasik Müzik Festivali, bizim baka bir yerde olduumuzu gösteriyor. Bu açdan çok önemli.” deerlendirmesinde bulundu.

        Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Hüsnü Serteser ile Belediye Bakan Yardmcmz Süleyman Karaku da birer konuma yapt. Belediye Bakan Yardmcmz Süleyman Karaku, Afyonkarahisar’n termali ile tarihi ile sporu ile lezzeti ile ve sanat ile marka olmu

“SANATIN OLMADII LLER EKSK VE YARIMDIR”

         Bakan Yardmcmz Süleyman Karaku konumasn öyle sürdürdü; “Termalin merkezi derken bölgenin 27 bin yatak kapasitesi olan bir ehiriz. Sporun merkezi derken 1 milyon metrekarelik Dünya Motokros ampiyonasnn yapld bir alana sahibiz. Lezzetin merkezi derken Dünya’da 36, ülkemizde 3 ilden biri olan gastronomi ehriyiz. Sanatn bakentiyiz derken 21. Yln kutladmz Klasik Caz ve Müzik Festivaline ev sahiplii yapyoruz. Bunlar bir ehir için olmazsa olmaz unsur, ehir olmann gerekliliidir. Sanat olmayan ehirler eksiktir, yarmdr. Bizde bu düünceler ile hep birlikte bütün kurumlarmzla hizmet etmeye çalyoruz.  Caz festivalinde emei geçen bata Hüseyin Bakadem olmak üzere Afyonkarahisar Valiliimize, Belediyemize, Ticaret Odamza, Üniversitemize ve katk veren herkese teekkür ediyorum” dedi. Festival 30 Haziran’a kadar devam edecek

        Üç gün boyunca konserler, sergiler, canl yaynlar ve söyleilerin gerçekleecei festival, yurt içinden ve dünyadan önemli caz sanatçlarn sanatseverlerle buluturacak.Etkinlik yarn saat 17.00’de David Kudrna Quartet, 20.00’de ise Jan Balek Trio konserleriyle devam edecek.

          Festivalin sona erecei 30 Haziran saat 15.00’te gazeteci-yazar Yalvaç Ural bir söylei verecek, 17.00’de Mikulas Pokorni Trio, 19.00’da The Alice Project, 20.00’de ise Lucia Bakaiova ve ABB Kent Orkestras Kemal Günüç Dörtlüsü sahne alacak. 

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

https://we.tl/t-sEtHcG1G2b

 

meritbet